Dansk Sejlunion2. juni 2016 20:58 af Henrik Tang

Uddannelses-institutioner dyster på vandet

For tiende år i træk har Sønderborg Yacht Club afholdt "Oxbridge on Alssund", som består af oplæring i sejlads og efterfølgende kapsejlads mellem i alt 11 uddannelsesinstitutioner.

Som den første klub i Danmark oprettede Sønderborg Yacht Club en decideret studenterafdeling for 10 år siden og var i samme forbindelse anledning til, at Dansk Sejlunion udviklede og introducerede konceptet "Sejl og Studér". Med afsæt i Sønderborg Yacht Clubs initiativ gik Dansk Sejlunion i dialog med en række sejlklubber i byer med flere uddannelsesinstitutioner, og en del af disse klubber har nu velfungerende tilbud til studerende.

P5264745

"Oxbridge on Alssund" er en del af et samlet tilbud

”Oxbridge on Alssund” 2016 fandt sted d. 25.- 26. maj – som blot er en del af Sønderborg Yacht Clubs tilbud til unge studerende. Formand i Sønderborg Yacht Club, Poul Fedders, som også er én af initiativtagerne til Oxbridge fortæller:

’Vi tilbyder de studerende en samlet pakke. Først får de en introdag i sejlklubben vedrørende Oxbridge, og hvad sejlklubben tilbyder. Så får de minimum én træningsdag, hvor de ’lærer’ at sejle J80’ere. Så kommer selve Oxbridge-dagen, hvor de sejler kapsejlads foran Universitet Alsion i det nordlige havnebassin i Sønderborg, og endelig er der en opfølgningsdag, hvor de igen kommer ned i sejlklubben, og hvor vi sørger for, at de kommer ind i den sejladsafdeling, de ønsker. Nogle ønsker at deltage i onsdags-kapsejladsen som gast, andre vil gerne deltage i senior-sejlerskolen, og andre igen vil gerne deltage i vores studenterafdeling. Første mand har allerede fået plads på en båd i onsdags-kapsejladsen, selvom vi først har opfølgningsmøde i næste uge”, slutter Poul Fedders.

Klubber, der ønsker at etablere tilbud for studerende på videregående uddannelser, kan med fordel kontakte én af Dansk Sejlunions klubkonsulenter for at høre om erfaringer og muligheder. Find kontaktoplysninger her.

P5264849