Dansk Sejlunion29. maj 2016 22:49 af Henrik Tang

TORM Junior Grandprix blev afgjort i Faaborg

Anders Lund
Foto: Anders Lund

TORM Junior Grandprix-serien 2016 blev afsluttet i forrygende vejr i Faaborg med et stort antal deltagere i weekenden d. 28.-29. maj.

TORMlogo_primaer_2016

Sidste stævne i TORM Junior Grandprix-serien

Vejret var i det lune hjørne i hele weekenden d. 28.-29. maj til TORM Junior Grandprix, der blev afholdt af Faaborg Sejlklub i noget nær optimale sejladsforhold i let luft og strålende vejr. Sejladserne faldt som perler på en snor både lørdag og søndag, og derfor valgte stævneledelsen at slutte af tidligt søndag eftermiddag, så sejlere og familier kunne stævne hjemad i god tid.

TORM Junior Grandprix i Faaborg var det sidste stævne i TORM Junior Grandprix serien i 2016. For juniorer er de sidste TORM stævner i 2016 dermed TORM DM, som afholdes d. 10.-11. sept. for Optimist og Zoom8 samt d. 24.-25. sept. for FEVA. Dertil kommer også muligheden for at stille op til TORM Holdsejlads DM d. 8.-9. okt.

Udover at TORM Junior Grandprix i Faaborg var det sidste af sin slags i grandprix-serien, fungerede stævnet også som afslutning på udtagelser til NM, EM og VM for Optimist – og dermed stod der ekstra meget på spil for de 71 sejlere i Optimist A. Af den grund havde flere sejlere slået lejr i dagene op til stævnet for at dygtiggøre sig i farvandet ud for Faaborg.

Se mere om TORM DM-stævnerne og klassernes øvrige aktiviteter på "klassernes sider" ved at ved at klikke på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)

Resultater

Torm Junior Grandprix i Faaborg Øvrige klasser
Optimist A Optimist B
Zoom8 Optimist C
Laser 4.7

Se video fra TORM Junior Grandprix I Faaborg

Kulturen om frivillighed styrkes ved stævner

Traditionen tro leverede Faaborg Sejlklub et stærkt setup med et stort antal frivillige på land og vand, som løftede opgaven med at arrangere kapsejladser og aktiviteter for de i alt 179 deltagere i TORM Junior Grandprix samt de sideløbende kapsejladser for Laser 4.7 og Optimist B og C. Dette vel at mærke samtidig med at Faaborg Sejlklub holdt ”Havnens Dag” om søndagen under stævnet.

Faaborg Sejlklub har gennem flere år arrangeret større sejlsportsarrangementer, herunder med henblik på at styrke kulturen omkring frivillighed. Med god forplejning og anerkendelse, når man langt! Stævneleder, Stig Bløcher, fra Faaborg Sejlklub fortæller:

"Takket være en dygtig baneledelse og jury forløb afviklingen på vandet smertefrit! Stor tak til baneledelsen og juryen, som traditionen tro blev belønnet med fynske special-øl og den berømte Faaborg spegepølse.

Som altid, når der afholdes stævner i Faaborg Sejlklub, går vi benhårdt efter at lave et godt stævne – og specielt når både Optimist Class Denmark og Zoom8-klassen viser os den tillid at afvikle deres sidste og afgørende udtagelsesstævne i Faaborg, lægger vi os ekstra i selen.

Men et godt stævne er mere end gode sejladser. Det skal også være hyggeligt. Fredag aften havde vi valgt at tilbyde aftensmad for at gøre det lidt nemmere for familier, som kom langvejs fra. 80 personer valgte at gøre brug af dette tilbud. En lækker aftensmad lørdag aften var med til at skabe en fantastisk stemning med 165 mennesker samlet i klubhuset til mad lavet af vores egen mesterkok Martin Horn, der er Opti-C far. Der var lækker morgenmads-buffet lørdag og søndag, og vi havde også valgt at invitere det lokale firma Caravan Is, så sejlere og forældre kunne få en svalende is i det gode sommervejr. Og der blev grillet pølser bøde lørdag og søndag eftermiddag. Og ikke et stævne i Faaborg uden brunsviger til alle vores hjælpere på land og til vands. Faktisk blev der spist næsten 2 kvadratmeter brunsviger! Et sådan set-up kan ikke lade sig gøre uden en fantastisk opbakning fra klubbens medlemmer, og så skal der selvfølgelig også lyde en stor tak til vores naboklubber for hjælp og lån af udstyr og til alle de frivillige forældre fra hele Danmark, som hjalp til ude på banen.

Legeminister Johan fra DS havde 2 hyggelige dage i Faaborg. Der var både SUP-boards, sit-on-top kajakker, krabbe-fiskeri, udspring fra bro, som blev benyttet flittigt af sejlernes små søskende, byens børn, klubbens "krabbe-sejlere" og hele C-feltet – før, mellem og efter sejladserne”, slutter Stig Bløcher.

DS-legeminister supplerede mandskab til ”Havnens Dag”

Sideløbende med TORM Junior Grandprix holdt Faaborg Sejlklub ”Havnens Dag”. I relation til TORM Junior Grandprix stillede Dansk Sejlunion den eftertragtede legeminister Johan Søgaard Hoff til rådighed som supplement til Faaborg Sejlklubs store mandskab til ”Havnens Dag”. Det nøjagtige antal af børn og voksne, der blev introduceret til vandsport i sit-on-top kajak og på SUP af Johan, kendes ikke. Men Dansk Sejlunions legeminister giver følgende kommentar med på vejen:

”Det hele starter med at sidde på ryggen af en krokodille eller et andet badedyr! Det skal være sjovt at være på havnen for de mindste … At sidde på ryggen af et badedyr gør, at børn får lyst til at lege i vandet. De nye sejlere i klubben på første år, som er med på havnen for at heppe på de dygtigste sejlere, skal der også være aktiviteter for. Og så er der de mindre søskende til de aktive sejlere til TORM Grandprix – dem skal der også være noget for. Jeg har haft masser af børn på vandet på SUP osv. – dét, at der er aktiviteter for alle, er også med til at give familier lysten til at tage til stævner. Faaborg Sejlklub skal have kæmpe ros for hele arrangementet. Det har været en fornøjelse!”, slutter Johan Søgaard Hoff.

TORM Junior Grandprix Faaborg 2016