Dansk Sejlunion18. maj 2016 14:22 af Henrik Tang

Havnens Dag d. 29. maj - Inviter familie, venner og bekendte ...

Søndag d. 29. maj vil de danske lystbådehavne summe af liv og aktiviteter – både til vands og til lands – i anledning af Havnens Dag. Bubber er ambassadør for projektet og fortæller om muligheder til Havnens Dag.

En unik mulighed for danskere

Mere end 40 lystbådehavne og sejlklubber åbner havnen for alle, der vil udleve sine maritime drømme gennem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene. Og Bubber, der har sejlet, siden han var 8 år, giver Havnens Dag fuld vind i sejlene.

“Hvis du ikke på egen krop har mærket, hvor fedt det er at være på vandet, og hvor meget energi du får af lyset og den friske luft i en lystbådehavn, så aner du jo ikke, hvad du går glip af,” siger Bubber, som er ambassadør for Vild med Vand. “Derfor er Havnens Dag d. 29. maj en unik mulighed for danskerne, til at tage en smut i den lokale lystbådehavn og få smagsprøver på de mange forskellige vand-oplevelser, som havnene byder på.”

Det er mere end 40 lystbådehavne og sejlklubber i hele landet, der står i spidsen for Havnenes Dag gennem projekt Vild med Vand. Projektet har til formål at gøre det lettere for danskerne at udleve sine maritime drømme gennem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene.

“Havnens Dag er for alle. Du kan gratis prøve en række forskellige aktiviteter i lystbådehavnene – både til vands og til lands,” siger Bubber. “Blandt aktiviteterne til vands kan du fx komme ud på vandet i en sejlbåd, en motorbåd, en jolle, en kajak, på surfbræt eller på et ‘stand up paddle’-board. Og til lands kan du fx spise den klassiske havneisvaffel, smage lækre maritime retter og lade børnene tage en tur i en pirathoppeborg eller deltage i krabbevæddeløb. På vildmedvand.dk kan du se, hvad den enkelte lystbådehavn helt konkret har planlagt af aktiviteter på Havnens Dag.”

Vand, lys og masser af frisk luft

“Jeg har aldrig været særlig god med en bold og har altid haft svært ved at se fidusen i at løbe rundt inde i en hal, der er kunstigt belyst af et hav af lysstofrør, når man – med de mange tusinde kilometer kystlinje vi har her i Danmark – i stedet kan være ude på vandet, hvor der er lyst og masser af frisk luft,” siger Bubber.

Det er Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID), der med støtte fra Nordea-fonden står bag projekt Vild med Vand.

Jesper Højenvang, Direktør for FLID, udtaler sig på vegne af organisationerne bag projektet; Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark:

”Vi er utrolig glade for den opbakning og energi de lokale ildsjæle i Vild med Vand-udvalgene har lagt for dagen for at byde velkommen og udvise godt værtskab på Havnens Dag, hvor projektet får sin champagnedåb. Det glæder os lige så meget, at danskere med maritime drømme, også efter Havnens Dag, kan opleve en masse aktiviteter på Vild med Vand-havnene landet rundt”.

Bubber er heller ikke et sekund i tvivl om, hvilken rolle vandet spiller i hans liv: “Vandet er med til at trække vejret for mig – både i overført betydning og bogstaveligt talt! Jeg lider af høfeber og kan virkelig mærke, hvor godt det er for mig at befinde mig på vandet,” siger Bubber. “Jeg ville virkelig mangle vandet i mit liv, hvis jeg ikke kunne sejle en tur i min båd eller vinterbade i bølgen blå, så ofte min kalender tillader det. Vandet har altid spillet – og spiller fortsat – en central rolle i mit liv.

Og med den slutreplik er teten nu givet videre til de mange danskere, som selv kan prøve kræfter med vand og de mange forskellige aktiviteter, der kan prøves gratis i lystbådehavene på Havnens Dag d. 29. maj.

Invitér familie, venner og bekendte til Havnens Dag!

På vildmedvand.dk kan du via en sms-tjeneste invitere familie, venner og bekendte til Havnens Dag.

Tryk på banner herunder for at se aktiviteter til Havnens Dag d. 29. maj.

Vm V-logo -til -sejlsport .dk