Dansk Sejlunion19. maj 2016 22:57 af Henrik Tang

DM i Kitesurfing er i gang

I pinsen d. 14. til 16. maj var det højtid – ikke mindst for kitesurferne, hvor DM-serien i freestyle-kitesurfing, ”Kitetour”, blev skudt i gang.

På trods af et markant dyk i temperaturen så vejrudsigten – især vindmæssigt – fornuftig ud i dagene op til dette års stævne på Fyn i DM-serien ”Kiteour”. Stævnet blev dog udfordret af meget omskifteligt vejr, herunder med hagl og torden. Selvom vejrforholdende var omskiftelige og utilregnelige, formåede arrangørerne at få gennemført tællende sejladser i alle klasserne: A, B og Q.

En klasse for sig

DM i freestyle-kitesurfing er en expression-disciplin, hvor det gælder om at imponere dommerne ved at vise teknisk svære moves. DM i Kitesurf adskiller sig dermed fra de fleste andre DM’er i sejlsport. Til DM i kitesurfing konkurreres der efter et eliminationsprincip, hvor to sejlere konkurrerer mod hinanden i heats. Formatet er kompakt, da heatlængden ofte er ned til 6-7 minutter alt afhængigt af de aktuelle vind- og bølgeforhold.

Sejlernes præstation i de enkelte heats vurderes ud fra et antal forsøg på forskellige tricks/moves, hvoraf de bedste moves tæller. Dertil kommer en overall-impression af præstationerne.

At få tællende eliminationer i hus kræver de rigtige vejrforhold til kitesurfing, og derfor afholdes DM i freestyle-kitesurfi som en serie af stævner.

En klasse i udvikling

”Kitetour” er én iblandt flere aktiviteter i klasseorganisationerne, som udvikler og fornyer sig år for år. Som noget nyt havde ”Kitetour” i år valgt at kombinere årets stævne på Fyn med en åben camp for alle kitesurfere med lyst til en weekend præget af action og god stemning blandt ligesindede. Den fælles base var på Helnæs ved Assens, om end selve stævnet var mobilt og flyttede sig alt efter vejret. Campen blev arrangeret af boardsportlinjen på Oure, der er Dansk Sejlunion certificeret kiteskole.

Crewet bag ”Kitetour” er opmærksomme på at udvikle konceptet og rammerne omkring DM-serien. At klassen udvikler sig år for år er medvirkende til god økonomisk opbakning fra sponsorer. Faktisk formår Kitetouren samlet set at tiltrække så gode sponsorater, at der dels investeres i at holde et lavt deltagergebyr for nye nysgerrige deltagere, ligesom der dels også investeres i at lave alternative aktiviteter og fester i bedste surfer-stil, der samlet set giver stævnerne ekstra kulør og inviterer ind i fællesskabet.

Se mere om "Kitetour" og
klasseorganisationen Kiteboarding Danmark

Resultater "Kitetour" Fyn
Q-klassen B-klassen A-Klassen

1: Therese Taabbel

2: Stine Juhl

3: Nanna Larsen

1: Kent Ejby

2: Morten Suhr

3: Thomas Watson

1: Nikolaj Holmlund

2: Jesper Fjord

3: Lasse Sønnichsen

Se video og galleri herunder. (Video: Victor Beckmann. Foto: Jesper Fjord)

Kitetour Fyn 2016