Dansk Sejlunion21. april 2016 07:18 af Christian Lerche

Viggo Jacobsen gjorde en kæmpe indsats for sejlsporten

Sailing Aarhus
Foto: Sailing Aarhus

Viggo Jacobsen fra Aarhus er død, 102 år gammel. Viggo var hele sit liv dedikeret til Optimistjollen og til unge i sejlsporten.

Sejlklubben BUGTENs ældste medlem og æresmedlem i Aarhus Sejlklub Viggo Jacobsen døde mandag den 18. april i sit hjem i Aarhus. Han blev 102 år gammel.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 26. april kl. 13:00 fra Fredens Kirke i Aarhus. Efter bisættelsen er der sammenkomst i Aarhus Sejlklub. Viggo Jacobsen efterlader sig fire børn, samt børnebørn. Hustruen døde i 2002.

Viggo Jacobsen var en Aarhus-dreng med store visioner. Han var i mange år aktiv i Aarhus Modelsejlklub, Aarhus Sejlklub og Aarhus Yachtklub. Viggo Jacobsen var især kendt for sit arbejde med Optimistjollen. Han var medstifter og præsident af den internationale optimist-organisation, IODA, i 60erne, og han var dedikeret til international udbredelse af Optimistjollen. Viggo Jacobsen stod gennem 16 år i spidsen for verdensmesterskaber afholdt på tre kontinenter. Viggo Jacobsen modtog i 1981 Dansk Sejlunions ærestegn for sit ekstraordinære arbejde for at udbrede Optimistjollen internationalt.

Hans Natorp, formand Dansk Sejlunion, mindes Viggo Jacobsen: Viggo satte et kæmpe aftryk på sejlsporten i Danmark og i resten af verdenen. Viggos arbejde med at udbrede optimistjollen internationalt skabte fundamentet for, at IODA i dag er verdens største klasseorganisation. Gennem mit virke i World Sailing møder jeg hele tiden mennesker, som anerkender Viggo for hans store indsats. Også i en sen alder fulgte Viggo med i udviklingen af sejlsporten for vores unge. Da Dansk Sejlunion for nogle år siden introducerede ATK (Aldersrelateret Træningskoncept), sendte Viggo en venlig hilsen til mig.

På Viggo Jacobsens 100 års fødselsdag blev ”Viggo's legat til dygtige Optimistsejlere og til Optimistsejlads i Aarhus” stiftet. Legatet skal hjælpe unge sejlere, der viser ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent og kammeratskab.

Æret være hans minde.