Dansk Sejlunion20. april 2016 22:40 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom vinder VM-bronze og OL-billet

Arkivfoto: Pedro Martinez

Med en fjerde- og en femteplads i de to afsluttende sejladser rykkede Anne-Marie Rindom op på bronzepladsen ved Laser Radial-VM i Mexico. Et resultat, der samtidig sikrer hende førstepladsen i den danske OL-udtagelse.

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom beviste endnu en gang sin styrke, da hun sent onsdag, dansk tid (20.4.), vandt bronze ved VM i Mexico.

Nok så vigtigt for Rindom, så betyder resultatet, at hun vinder den danske udtagelsesserie til De Olympiske Lege i Rio.

Dermed kan den 24-årige Horsens-sejler se frem til for anden gang at skulle repræsentere dansk sejlsport ved OL.

For fire år siden sluttede Rindom på en 13. plads ved OL i London. I Rio vil forventningerne uden tvivl være en del større, efter hun vandt VM-guld i 2015 – og nu således også VM-bronze i 2016.

Nåede podiet det det gjaldt
Før de to afsluttende VM-sejladser, onsdag, lå Rindom som nummer fire i tabellen.

Med en fjerdeplads i den første af de to finalesejladser rykkede hun op på den sammenlagte tredjeplads. En placering, som hun forsvarede med en femteplads i sidste sejlads. 

I alt blev der afviklet 13 sejladser ved VM. Bortset fra en 27. plads i allerførste sejlads har Rindom sejlet en uhyre stærk og stabil VM-serie udelukkende med placeringer mellem to og otte.

Hun er således for hver dag gennem VM-ugen rykket stadig højere op i tabellen – for så til allersidst at nå podiet, da det virkelig gjaldt.

Den anden danske landsholdssejler og VM-deltager, Sarah Gunni, sluttede på en sammenlagt 13. plads ved VM.  

Se alle resultater fra VM her