Dansk Sejlunion5. marts 2016 20:59 af Henrik Tang

God energi til instruktørkurser

I weekenden d. 5.-6. marts afholdt Dansk Sejlunion kurserne "Instruktør 1" og "Instruktør 2".

Over 30 kursusdeltagere fra hele landet med 22 klubber repræsenteret havde taget vejen til Idrættens Hus i Brøndby for at deltage i kurserne "Instruktør 1" og "Instruktør 2".

Dansk Sejlunions instruktør/trænerkurser er en af hjørnestenene i dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept, ATK – et koncept der er en integreret del af klubtræning i langt de fleste klubber, der beskæftiger sig med træning af børn og unge.

På instruktørkurserne tilfører mødet mellem instruktører fra forskellige klubber ungdomsarbejdet ekstra energi og værdi, fordi instruktørernes erfaringer kommer ekstra i spil og bliver udfordret af andres meninger, holdninger og erfaringer.

Fælles fokus i træningen

Dansk Sejlunion og mange klubber har en målsætning om at få flere børn og unge til at dyrke sejlsport. Det forudsætter, at man på alle niveauer møder børn og unge i øjenhøjde – uanset alder, færdigheder og ambitioner.

På Dansk Sejlunions instruktør/trænerkurser er et af de væsentlige punkter, at en dygtig træner skal have fællesnævnere med sejlerne.

Trænere og sejlere har hvert sit udgangspunkt for træningen. Fællesnævneren er deres engagement. Træneren skal have en indre lyst til at træne og videregive sine erfaringer, og sejleren skal have lyst til at blive trænet og lære nye færdigheder. Den mest effektive og udbytterige træning kommer, når begge parter arbejder mod et fælles mål.

Trænerens rolle er blandt andet at være det faste støttepunkt i børnenes sejlerliv. Den grundlæggende gejst og engagement må der ikke kunne rokkes ved – gejsten og engagementet skal være inspirerende og vise begejstring for sejlernes motivation.

Læs mere om Dansk Sejlunions instruktør/træner-kurser på bannere nederst på siden.

Kommende instruktørkurser

Dato Kursus Sted Tilmeldingsfrist Tilmelding
9.-10. april Windsurf Instruktør 1 Dalum, Odense 15. marts Tilmeld her
9.-10 april Windsurf Instruktør 2 Dalum, Odense 15. marts Tilmeld her
9.-10. april Instruktør 1 Dalum, Odense 15. marts Tilmeld her
23.-24. april Kitesurf Instruktør Dalum, Odense 30. marts Tilmeld her
21. maj SUP Instruktør Ishøj 15. maj Tilmeld her
21. maj SUP Instruktør Middelfart 15. maj Tilmeld her
11. juni SUP Instruktør Aalborg 29. maj Tilmeld her

Se mere om instruktør/trænerkurser ved at klikke på bannere

Instruktør 1 og 2 - Brøndby - marts 2016