Dansk Sejlunion4. februar 2016 15:42

Vild med Vand er kommet solidt fra havn

Vild med Vand-havn nr. 40 – Ebeltoft – har netop meldt sig til. Det betyder, at 40 havne søndag den 29. maj afholder Havnens Dag.

Formålet med Vild med Vand-projektet er at skabe endnu mere liv på lystbådehavnene samt at tiltrække nye medlemmer til sejlklubberne.
 
‟Det var vores konkrete mål for projektet at nå 40 tilmeldte havne til den første afholdelse af Havnens Dag 2016,” siger den ene af projektlederne i Vild med Vand, Christian Steffensen.

‟Det mål er nu nået, idet Vild med Vand nu har fået tilslutning fra 40 Vild med Vand-havne, der ønsker at lukke deres døre op for lokalbefolkningen”.
 
‟Vi er rigtig glade for, at 40 havne – lige fra Bisserup til Aarøsund – har sat kursen mod flere aktiviteter, åbenhed og godt værtsskab for lokalbefolkningen, der kan give dem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene,” siger den anden af projektlederne i Vild med Vand, Lone Buchardt.

Vild med vand i Ebeltoft
Når man spørger Ebeltofts Vild med Vand-tovholder, Lone Rubin, fra sejlklubben Ebeltoft Vig, hvorfor Ebeltoft har tilsluttet sig det landsdækkende projekt Vild med Vand, nævner hun særligt rådgivningen, hjælpen til markedsføring og det at være en del af et netværk, som fordelene ved at være med i Vild med Vand:
 
‟Vi har valgt at gå med i projekt Vild med Vand, fordi vi tror på, at projektet kan hjælpe os med at lukke vores havn mere op. Vi glæder os til at møde andre havne, som også vil udvikle sig med mere åbenhed og åbne aktiviteter og ser en styrke i at kunne løfte i folk,” siger Lone Rubin.

‟Personligt brænder jeg for, at oplevelser på havet skal være mere tilgængelige, og jeg har længe slået på, at vi skal have nogle flere folk med ud at sejle.”

I 2016 vil de danske lystbådehavne derfor summe af liv og aktiviteter – både til vands og til lands.
 
‟De aktiviteter, som de 40 Vild med Vand-havne fx kunne tilbyde til vands, kunne være at komme ud på vandet i en sejlbåd, en motorbåd, en jolle, en kajak, på surfbræt eller på SUP. Eller en rundvisning på forskellige bådtyper eller fiskekonkurrencer i havnebassinet,” siger Christian Steffensen, Vild med Vand. ‟Og til lands kunne man fx tilbyde foredrag om områdets fisk og dyreliv, byde på maritime smagsoplevelser eller arrangere temaskattejagt med børn.”

Nordea-fonden støtter
Det er Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID), der med støtte fra Nordea-fonden, står bag projekt Vild med Vand.
 
‟I et land med hele 8.750 km kyststrækning og mere end 200 lystbådehavne, hvor ingen dansker har mere end 50 km til kysten, er det helt oplagt for os at være med til at motivere danskerne til et godt og aktivt friluftliv i de mange og ofte særdeles skønt beliggende områder i lystbådehavnene,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

Læs mere om Vild med Vand-projektet på vildmedvand.dk
 
Hvor ligger de 40 Vild med Vand-havne?
Få det fulde overblik over de 40 Vild med Vand-havne på danmarkskortet her, eller i den landsdelsopdelte liste nedenfor:

Jylland

Brejning, Ebeltoft
Egå Marina
Frederikshavn
Grenaa Lystbådehavn
Hejlsminde Brolaug
Holstebro/Struer Lystbådehavn
Horsens Lystbådehavn
Hvalpsund Lystbådehavn
Juelsminde Havn og Marina
Lemvig Havn
Marselisborg Lystbådehavn
Ringkøbing Havn
Virksund Lystbådehavn
Aabenraa Lystbådehavn
Aarø Havn
Aarøsund Lystbådehavn Amba

Fyn

Bogense Marina
Faaborg Havn
Kerteminde Marina
Middelfart Marina
Svendborg Lystbådehavn
Troense Lystbådehavn

Sjælland og øer

Bisserup
Frederiksværk
Gilleleje Havn
Gisseløre Lystbådehavn (Kalundborg)
Helsingør Nordhavn
Hestehoved Lystbådehavn Nakskov
Hornbæk Havn
Hundige Havn
Korsør Lystbådehavn
Lynæs Havn Amba
Pouls Vig Bådelaug
Roskilde Havneselskab
S/K Lynetten (Margreteholm Havn)
Stubbekøbing Havn
Skælskør havn
Vordingborg Nordhavn
Yachtklubben Furesøen