Dansk Sejlunion18. december 2015 11:53 af Flemming Ø. Pedersen

OL-udtagelse i Laser skæres fra tre til to stævner

Foto: Jesus Renedo/sailing Energy

Introduktion af nye one-design sejl i Laser-klassen giver kvaler for OL-udtagelsen. DIF og Dansk Sejlunion har besluttet at tage et stævne ud, så kun to stævner afgør, hvem der kommer til OL for Danmark.

De danske kriterier for udtagelse til OL i Rio er blevet justeret på to punkter.

Mest markant er ændringen i Laser Standard, hvor OL-udtagelsen skal afgøres ved blot to stævner frem for tre som hidtil planlagt – og som det er tilfældet i de øvrige klasser.

Se de justerede kriterier for den danske OL-udtagelse her 

Baggrunden er, at International Laser Class Association mindre end et år før OL har valgt at introducere et nyt one-design sejl i Laser Standard. Sejlet kan benyttes i alle konkurrencer – dog ikke ved OL. Og heller ikke ved EM, VM og Trofeo Princesa Sofia (Palma) i 2016.

Garda-stævne tages ud
”Vi ønsker ikke, at vores udtagelse skal afgøres ved stævner, der sejles på andre præmisser end OL. Derfor har vi valgt at sløjfe det tredje og sidste planlagte udtagelsesstævne i Laser Standard,” forklarer sportschef Thomas Jacobsen, Dansk Sejlunion.

Det er EUROSAF-stævnet på Gardasøen (Garda Trentino Olympic Week), som dermed glider ud af udtagelsesserien.

Dyrt VM fravalgt
Som erstatning kunne VM i april 2016, hvor de nye sejl ikke er tilladt, træde ind i stedet, men den mulighed har DIF og Dansk Sejlunion fravalgt.

”VM afvikles i Mexico. Det bliver dyrt at deltage, og vi vil ikke presse vores sejlere til at tage til VM i en klasse, hvor vores aktuelle niveau for de bedste er omkring top-40,” siger Thomas Jacobsen.

Ændringen betyder, at sejleren med det bedste samlede resultat ved henholdsvis EM i marts og Trofeo Princesa Sofia i april, får billetten til OL. 

Nyt stævne i Laser Radial
Også i Laser Radial er OL-udtagelsen justeret. Det tredje og afgørende udtagelsesstævne bliver VM i Mexico i stedet for World Cup’en i Hyères, som hidtil planlagt.

Ændringen skyldes, at VM først nu er blevet programsat - til afvikling i april i ugen før Hyères-stævnet.

”Vi vil ikke risikere, at vores sejlere fravælger VM for at forberede sig til en afgørende udtagelse i Hyères. Derfor indsætter vi VM som den afgørende konkurrence i udtagelsesserien,” forklarer Thomas Jacobsen.