Dansk Sejlunion19. december 2015 10:54 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom nomineret som Årets Sportsnavn 2015

Anne-Marie Rindom, øverst på podiet ved VM i november. Foto: Mark Lloyd

24-årige Rindom er blevet efternomineret til Danmarks fornemste idrætspris oven på VM-guldet ved Radial-VM. Vindernavnet afsløres ved DR-showet Sport 2015 i Boxen den 9. januar 2016.

DIF og Jyllands-Posten har efternomineret Anne-Marie Rindom som fjerde kandidat til at modtage landets fornemste og officielle pris som Årets Sportsnavn 2015.

Det er naturligvis Rindoms fantastiske VM-triumf i Oman sidst i november, der er årsag til nomineringen. Sammen med kajakroer Rene Holten er Rindom de eneste danske atleter, som i 2015 har vundet VM-guld i olympiske discipliner.  

"Det er en markant idrætspræstation, der ikke skal negligeres. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM i en olympisk disciplin lover netop godt for det kommende OL. Det ville ikke give nogen mening ikke at nominere hende," siger DIF's direktør, Morten Mølholm, i en pressemeddelelse fra DIF. 

Det er første gang i prisens 25-årige historie, at en kandidat er blevet efternomineret, hvilket sætter Rindoms præstation i relief. 

Stolt og overvældet
"Jeg er mega glad for nomineringen og faktisk ret overvældet. Jeg synes jo også selv, at jeg har gjort det ret godt i 2015, så det er klart, at det er dejligt, at andre også har bemærket mine resultater." siger Anne-Marie Rindom i pressemeddelelsen. 

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, kalder Anne-Marie Rindom for en sejler, der stadig har potentialet til at nå op på et endnu højere niveau.

"Anne-Marie er typen, der glæder sig, når der er pres på. I de situationer vokser hun og sætter en god præstation sammen. Hun har potentialet til at også at vinde det guld ved OL, som hun gjorde til VM," siger Thomas Jacobsen.

Allerede i begyndelsen af november - før Radial-VM - blev Rene Holten sammen med den tredobbelte orienteringsverdensmester Maja Alm og svømmeren Jeanette Ottesen nomineret til prisen som Årets Sportsnavn.

Soling-guld i 1992 vandt prisen
Årets Sportsnavn er blevet uddelt hvert år siden 1991. Sejlsporten har én gang vundet prisen - det var i 1992, hvor Soling-besætningen med Jesper Bank, Jesper Seier og Steen Secher blev hædret for OL-guldet i Barcelona. I 2008 var 49er-guldvinderne Jonas Warrer og Martin Kirketerp nomineret - men måtte se de mandlige håndboldeuropamestre nappe prisen.

Vinderen af Årets Sportsnavn bliver afsløret ved DR-showet Sport 2015 i Boxen den 9. januar 2015. Komiteen, der træffer afgørelsen, består af kulturminister Bertel Haarder, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen samt fra Jyllands-Posten henholdsvis chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.