Dansk Sejlunion9. november 2015 16:07 af Flemming Ø. Pedersen

Sejr til Ida og Marie - perfekt optakt til VM

Ida og Maries eget vinderbillede fra deres Facebookside.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vandt søndag 49erFX-klassens åbne sydamerikanske mesterskaber. Sejren er den bedst tænkelige optakt før VM, der om en uge begynder samme sted, i Buenos Aires.

Topformen er på plads kort før VM for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

De to danske 49erFX-sejlere fra Aarhus Sejlklub vandt sent søndag dansk tid de åbne sydamerikanske mesterskaber, der blev sejlet i Buenos Aires, Argentina – samme sted, som fra 16. november er vært for årets VM.  

Sejren kom i hus efter en overbevisende præstation med seks top-5 placeringer ud af ti mulige før Medal Race. I finalesejladsen satte Baad og Thusgaard trumf på med en andenplads og dermed en konsolidering af den samlede sejr.

Kommentar fra vinderne
I en kommentar på deres Facebookside skriver Ida og Marie: 

"Vi vinder Sydamerikanske mesterskaber!"

"I de sidste fire dage har vi sejlet Sydamerikanske mesterskaber, som vi har brugt til opvarmning op mod VM, der starter om præcis en uge. Vi har brugt stævnet til at få tjekket ind med vores fart og starter samt at få indsamlet noget viden om vindens gøren og laden her i Argentina. Vandet hernede er helt brunt, og det er derfor utrolig svært at se vinden, men vi synes, vi er blevet bedre til det."

"Inden Medal Race lå vi kun 3 point foran vores ærerivaler fra Brasilien og de lokale helte fra Argentina. Vi var derfor meget spændte, da vi sejlede ud til sidste sejlads. Og superlettede og glade, da det var to danske både der krydsede målstregen som nummer 1 og 2. Go Danmark!"

"Det giver et stort skud selvtillid at vinde et stævne lige før, det for alvor gælder. VM starter på mandag. Vi føler os klar og håber, vi kan gentage succesen."

Jena og Katja vandt Medal Race
Medal Race endte med dansk dobbelttriumf. Sejladsen blev vundet af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som dermed rykkede frem på en samlet fjerdeplads i slutstillingen.

Den tredje danske landsholdsbesætning med Maiken og Anne-Julie Foght-Schütt sluttede på 17. pladsen.

Ingen danske både var ti start i mændenes 49er-klasse.

De danske landsholdsbesætninger har nu en uges yderligere træningsforberedelser frem til 17. november, hvor VM i de to 49er-klasser begynder.

VM er samtidig det første af tre stævner, der tæller med i den internt danske OL-udtagelse.  

Her er slutstillingen fra de sydamerikanske mesterskaber