Dansk Sejlunion11. november 2015 08:22 af Flemming Ø. Pedersen

Sejlsport og uddannelse hånd i hånd – er det noget for dig?

Er du ambitiøs sejler mellem 14 og 18 år? Team Danmark skaber mulighed for at kombinere sportskarriere og ungdomsuddannelse. Kom og hør mere på informationsmøder over hele landet.

Fælles for alle unge idrætstalenter er, at når de kommer i teenageårene, så stiger kravene til både træningsmængde og skolegang. Heldigvis kan idræt og uddannelse kombineres.

Team Danmark tilbyder ambitiøse, unge atleter mulighed for uddannelsestilpasning. Så eksempelvis en gymnasieuddannelse forlænges fra tre til fire år. Inden for de fleste erhvervs- eller ungdomsuddannelser er der mulighed for at tilpasse uddannelsesforløbene på en måde, der frigiver ekstra tid til træning og konkurrence.

Dansk Sejlunion deltager
Fra 23. november og en uge frem afholder Team Danmark fem informationsmøder i henholdsvis Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og Roskilde, hvor du kan få mere at vide om ordningen og få svar på dine spørgsmål.

Mødet er interessant for dig, hvis du er ung sejler (14-18 år) med et vist sportsligt niveau og med ambitioner om at blive elitesejler – og du samtidig står over for valg af ungdomsuddannelse i løbet af 2016-17. Der er også muligheder, selv om du allerede er begyndt på en ungdomsuddannelse.  

Dansk Sejlunion er til stede ved alle fem møder.

”Er du interesseret sejler, vil vi gerne opfordre til, at du kommer sammen med én eller begge dine forældre og måske din træner, så I sammen har mulighed for at få et indtryk af, hvordan ordningen fungerer,” siger Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion.

”Har du som træner eller klubleder én eller flere lovende unge sejlere hjemme i klubben, så prik dem på skulderen – og fortæl dem om informationsmøderne,” siger han videre.  

Sportslig godkendelse
Sejlere skal bruge en sportslig godkendelse fra Dansk Sejlunion for at komme ind på en Team Danmark-tilpasset uddannelse. Netop betingelserne for den sportslige godkendelse er noget af det, som Dansk Sejlunion fokuserer på ved informationsmøderne. 

”Møderne er ikke kun relevante for de sejlere og forældre, der her og nu overvejer mulighederne. Også for trænere og ledere, der har dygtige sejlere på vej frem vej frem, er det vigtigt at have et godt kendskab til Team Danmark-ordningen,” siger Jan Christiansen.

Alle er velkomne
Team Danmark-møderne er gratis og åbne for alle. Tilmelding til møderne er ikke nødvendig – men af hensyn til forberedelserne vil Dansk Sejlunion gerne vide lidt om, hvor mange der kommer.

”Ring eller skriv gerne til os for at give besked eller for at høre nærmere,” opfordrer Jan Christiansen.

Kontakt enten..
Jan Christiansen, talentudvikler, tlf. 8820 7033, jan.christiansen@sejlsport.dk

eller..
Nicolas Brandt Hansen, uddannelsesansvarlig, tlf. 8820 7019, nicolas@sejlsport.dk

Du kan se invitationen til møderne her 

De disciplinspecifikke kriterier kan du se her