Dansk Sejlunion26. november 2015 12:50 af

Anne-Marie Rindom verdensmester i Laser Radial

Horsens-sejler Anne-Marie Rindom vinder guld ved Laser Radial-klassens VM i Oman.

Anne-Marie Rindom er ny verdensmester i den olympiske Laser Radial-klasse. Det blev en kendsgerning efter den tættest mulige duel med den regerende verdensmester, hollandske Marit Bouwmeester.

Begge sluttede på 40 point, men i kraft af Rindoms to førstepladser mod hollænderens ene i løbet af stævnet, blev det danskeren, som for kort tid siden kunne udråbes som verdensmester 2015.

Rindom har ført VM fra dag ét, men topstillingen har været tæt hele vejen, og danskeren har konstant haft både Bouwmeester og den ligeledes stærke og erfarne belgier Evi Van Acker lige i hælene.  

I dagens sidste sejlads sluttede Rindom på en beskeden 19. plads, hendes næstdårligste placering undervejs – og en placering, som danskeren kunne fratrække i det samlede regnskab. Guldet blev derfor sikret gennem en række stabile topplaceringer i de øvrige sejladser hen over stævnet.

”Det betyder rigtigt meget. Jeg har kæmpet for det i så lang tid. Og brugt al min energi på at komme til det sted, hvor jeg er nu,” siger Anne-Marie Rindom i sin første kommentar efter at have sikret sig titlen som verdensmester i den olympiske Laser Radial-klasse.

”Så jeg er bare super, super glad. Jeg kan slet ikke fatte det, faktisk,” siger hun videre.

Hvorfor blev det dig, der vandt titlen?

”Det er svært at svare på. Men det er hårdt arbejde hele vejen igennem. Og så handler det om at tro på sig selv, også selv om det er tæt i pointene.”

Tilfreds sportschef
”Det er et fantastisk resultat. Anne-Marie har altid været talentfuld, samtidig er hun en glad og open minded person, der elsker at træne og konkurrere. Vigtigst af alt, så indgår hun i et formidabelt samarbejde i den danske Radial-gruppe, hvor træner Piotr Wojewski har løftet hende det sidste stykke op blandt de allerbedste,” siger sportschef Thomas Jacobsen i en kommentar til VM-resultatet.

Første VM-guld siden 2009
Rindoms triumf er dansk sejlsports første VM-guld i en OL-klasse siden 2009, hvor det var Finn-sejler Jonas Høgh-Christensen, der vandt titlen. Det er samtidig første gang, dansk sejlsport vinder VM-medalje i Radial-klassen.

Anne-Marie Rindom deltog ved OL i 2012, hvor hun blev nummer 13. 2015 har været hendes definitive gennembrud med sejre ved både World Cup'en i Miami og Europa Cup'en i La Rochelle – sidstnævnte vundet for ganske få uger siden.

VM indgår som det første af tre stævner i den danske OL-udtagelse. 

Se de endelige resultater her 

Læs mere på Sejlerlandsholdets Facebook-side