Dansk Sejlunion7. oktober 2015 20:19 af Henrik Tang

Sejlsporten er på skoleskemaet

Dansk Sejlunion, Arkiv
Foto: Dansk Sejlunion, Arkiv

En lang række klubber arbejder ambitiøst med at gøre sejlsporten synlig i lokalmiljøet. I 2015 har mange klubber vist sejlsportens mangfoldige tilbud for skoleelever.

Alle idrætter er udfordret på at gøre sig attraktive for børn og unge, og af vidt forskellige årsager er der i alle idrætter et naturligt frafald blandt de aktive udøvere i børne- og ungdomsårene. Derfor arbejder mange klubber med at rekruttere børn og unge til sejlsporten i et samarbejde med Dansk Sejlunion.

Sejlads er sjovest med vennerne

Nogle fællesnævnere for en succesfuld rekruttering af nye børn og unge sejlere er, at de første oplevelser skal være sjove og udfordrende samtidig med, at tryghed for nye sejlere er en forudsætning for at turde vove sig ud, hvor man ikke kan bunde.

Men faktisk er det mindst lige så vigtigt, at nye sejlere fra første dag føler sig velkomne i klubben og indgår i klubbens sociale miljø. Idrætsanalyser viser – ikke overraskende – at børn og unge har deres primære venner i skolen, på gymnasiet eller den videregående uddannelse. Af bl.a. den grund giver det enormt god mening, når klubber samarbejder med institutioner. En stor del af den potentielle barriere med at føle sig velkommen i en ny social sammenhæng er mindre, hvis man som ny sejler allerede kender én eller flere jævnaldrene - og måske endda allerede er klassekammerater.

Af den samme grund oplever nogle klubber, der laver institutionssamarbejder efter Dansk Sejlunions koncept og med rådgivning fra Dansk Sejlunions klubkonsulenter, at der pludselig er nye ansigter i klubben, når f.eks. en skole- eller gymnasieklasse har stiftet bekendtskab med klubbens tilbud.

Over 1500 elever introduceret til sejlsport

Gennem de seneste 8 år har Dansk Sejlunion samarbejdet med klubber og institutioner efter et koncept, som er let at gå til, og derfor bliver modtaget godt af klubberne. I 2015 er konceptet blevet yderligere gennemarbejdet, så klubberne har lettere ved at lave institutionssamarbjeder med succes.

I 2015 er over 1500 børn og unge blevet introduceret til sejlsporten i et samarbejde mellem skoler, klubber og Dansk Sejlunion.

Se Dansk Sejlunions koncept for skolesamarbejder

Kontakt Dansk Sejlunions klubkonsulenter for yderligere information.