Dansk Sejlunion29. september 2015 20:02 af Henrik Tang

Mesterskaber i 49er, 49erFX og 29er

Arkiv, Mogens Hansen
Foto: Arkiv, Mogens Hansen

I weekenden d. 3.-4. oktober afholdes der DM i skiff-jolleklasserne 49er og 29er. Samtidig holdes der klassemesterskab i 49erFX. Hellerup Sejlklub er arrangør af stævnet med deltagelse af mere end 100 sejlere.

Fremmødet bliver stort, når 49er, 49erFX og 29er klasserne konkurrerer om mesterskabstitler i den kommende weekend. Antallet af tilmeldte besætninger er:

  • 49er: 17 både (DM)
  • 49erFX: 23 både (Klassemesterskab)
  • 29er: 18 både (DM, se klasseside)

Til mesterskaberne er der udover danske besætninger repræsenteret 11 andre nationer. Den store udenlandske interesse for stævnet skyldes, at DM for 49er afholdes i forlængelse af Dansk Sejlunions træningslejr for 49er-klassen. Efter mesterskaberne fortsættes der med træningslejr for 49erFX.

Dansk Sejlunion står for træningslejrene for 49er og 49erFX i et træningssamarbejde med det tyske forbund, Deutscher Segler-Verband. Tidligere på året har Deutscher Segler-Verband afholdt to træningslejre for 49ere i Kiel. I samarbejdet med det tyske forbund honorerer Dansk Sejlunion med to træningslejre i efteråret, henholdsvis i forbindelse med mesterskaberne i 49er og 49erFX og derefter på landsholdslejren i Oure i uge 42.

Skift af fokus i 49er-træningen

Det er ideelt for Dansk Sejlunions landsholdssejlere, at træningslejrene i 49er og 49erFX afholdes i forbindelse med mesterskaberne, da fokus i træningen står over for et skifte. Dansk Sejlunions klassetræner for 49er, Adam Malling, fortæller:

”Der har været en lang periode med fokus på fart i landsholdtræningen af 49erne. Vores fokus skifter nu, hvor vi fokuserer mere på selve kapsejladsen. Nu hvor vi har kapsejladsfokus i træningen, er det ideelt at afslutte med et stævne med regulær kapsejlads. Vores træningslejre er åbne for alle. Så når vi har almindelig træning med banesejlads, vil vi rigtig gerne have de unge med. Der ligger en forpligtelse for landsholdssejlerne til at vidensdele med de unge efter vores filosofi, som også er kendt som den danske model”, slutter Adam Malling.

Forbundstrænerne på træningslejrene for 49er og 49erFX kommer fra tre nationer: Adam Malling fra Dansk Sejlunion, den tyske forbundstræner Thomas Rein, og den irske forbundstræner Ian Barker, som er tidligere sølvmedaljevinder til OL i Sidney.

Se stævneside for mesterskaber i 49er, 49erFX og 29er