Dansk Sejlunion27. august 2015 07:44 af

Banecoach – test af ny trænerfunktion til TORM Grandprix

Mick Anderson
Lasersejler Michael Hansen vil være banecoach i Aabenraa. Foto: Mick Anderson

Ved TORM Grandprix i Aabenraa den kommende weekend og UDM senere i september, vil Dansk Sejlunion teste virkningen af en ny trænerfunktion – en banecoach.

Ideen med en banecoach er, at inspirere sejlere og trænere fra alle klubber som deltager i konkurrencen med gode råd og feedback på sejladserne og om muligt også ideer til den efterfølgende hjemlige træning.

Når én-mandsjollerne stiller til start i TORM Grandprix i Aabenraa den kommende weekend, så vil Michael Hansen (Lasersejler på Dansk Sejlunions Udviklingslandshold) være til stede som banecoach for alle sejlerne på banen og de trænere som har lyst til at få inspiration.

”Michaels job består helt enkelt i at inspirere, at observere og at give så meget feedback som muligt til så mange sejlere og trænere som muligt,” forklarer Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion.

”Hvis en sejler eller træner søger svar eller råd til bestemte ting, så er det bare at tage fat i Michael og stille spørgsmålet.”

Træner for ALLE
Overordnet, så er banecoachens opgaver følgende:

  1. Tilbyde en fællesbriefing for alle sejlere og trænere på den pågældende bane et bestemt stykke tid inden start.
  2. At følge med i sejladserne og observere på sejladsforhold og sejlernes præstation på et overordnet plan.
  3. At give feedback til så mange sejlere som muligt imellem sejladserne både på det coachen ser, og på det sejlere og trænere spørger om.
  4. At samle op på indtrykkene over dagen og at afholde en fællesbriefing for de sejlere og trænere som vil være med efter endt sejlads lørdag. Søndag efter sejlads bliver der ingen fællesbriefing. Coachen vil her komme forbi så mange sejlere som muligt for at få den afsluttende snak.

Michael Hansen afholder den første fællesbriefing for én-mandsjollebanen i Aabenraa lørdag kl. 9.30 ved klubstanderen. Alle opfordres til at være med.

To banecoaches til UDM
Til UDM i Skælskør Amatør Sejlklub den 26-27. september vil Christian Rasmussen fra Kraftcenter Øst være banecoach på én-mandsjollebanen og Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion vil være banecoach på to-mandsjollebanen.