Dansk Sejlunion9. juli 2015 19:49 af Flemming Ø. Pedersen

Vinden driller både Nacra VM og 49er EM

Dramatik (svensk båd) fra en af de tidligere dage ved Nacra VM. Foto: Mogens Hansen

For meget vind i Danmark og for lidt vind i Portugal forhindrede de fleste sejladser torsdag. Dog lykkedes det herrernes 49ere at gennemføre to sejladser – Warrer og Thomsen bevarer fjerdeplads.

Vinden er både en forudsætning for sejlsport – men også en forhindring. Torsdag var det mest det sidste, der gjorde sig gældende både ved Nacra-sejlernes VM i Kaløvig og ved EM i 49er og 49erFX i Portugal.
 
Tidligt torsdag aften lykkedes det at gennemføre to indledende EM-sejladser i herrernes 49er-klasse. Feltets enlige danske båd med Jonas Warrer og Anders Thomsen kom i mål med placeringer som 9 og 11 i deres gruppe. 

Ikke helt på samme niveau som onsdag (2,1,2), men stadig godt nok til at forsvare deres samlede fjerdeplads – og de har ikke sat noget til i forhold til medaljekampen de næste tre dage.

Ingen sejladser i 49erFX
I kvindernes 49erFX-klasse blev dagens planlagte sejladser aflyst hen på eftermiddagen på grund af manglende vind. Dermed ingen ændring i stillingen, hvor de tre danske besætninger ligger placeret som henholdsvis tre, fire og fem - alle tre er helt inde i guldkampen.
3. Maiken/Anne-Julie Foght Schütt
4. Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen
5. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard

Se alle resultater fra 49er EM

Nacra'erne blæste inde i Kaløvig 
Ved Nacra 17-klassens VM i Kaløvig var der til gengæld rigeligt med vind. Tidligt på dagen lykkedes det at gennemføre to sejladser i sølvfeltet (placeringer 34-65), herefter blev de 33 bedst placerede både i guldfeltet sendt på vandet – blot for at returnere kort efter, da vinden trappede op i styrke.

For de to danske landsholdsbesætninger var dagens aflysninger ekstra bitre. Begge bærer rundt på en tung placering fra onsdagens sejladser, som de med med flere sejladser på scorekortet kunne have fratrukket. Fratrækkeren bliver imidlertid ikke udløst alene med de tre guldfeltsejladser, afviklet onsdag aften.

Nørregaard og Viborg i Medal Race
Status er derfor, at Allan Nørregaard og Anette Viborg sejler Medal Race fredag fra en placering som nummer otte. Med en god præstation kan de nå op på en fjerde- eller femteplads.

En placering i top-ti er under alle omstændigheder sikker – hvilket set i lyset af duoens skadesproblemer kort før VM er et absolut godkendt resultat.

Ekstra bitter aflysning
For Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck var torsdagens aflysninger om muligt endnu mere bitre. De lå onsdag til et avancement ind i top-ti – og Medal Race – da deres ene ror knækkede af i sidste sejlads, hvorefter de måtte indkassere 34 tunge point, som med dagens aflyste sejladser ikke kan trækkes fra.

Guldfeltets besætninger med placeringerne 11-33 har en planlagt sejlads fredag, her har Cenholt og Lübeck mulighed for at avancere et par pladser. 

Se alle resultater fra Nacra VM