Dansk Sejlunion8. juli 2015 20:54 af Flemming Ø. Pedersen

Superdag for 49ere ved EM - øvdag for Nacra'er ved VM

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt - på tredjepladsen ved EM. Foto: Neuza Pereira

Alle fire danske både vandt sejladser og rykker ind i medaljekampen ved EM for 49er og 49erFX. Til gengæld faldt Allan Nørregaard og Anette Viborg tilbage ved Nacra 17 VM i Kaløvig.

Alle fire danske både er med i medaljekampen ved EM i 49er og 49erFX.

Onsdag fortsatte de indledende sejladser i atlanterhavsbølgerne ud for Porto i Portugal – med tre sejladser i 49er og to i 49erFX.      

I 49er leverede Jonas Warrer og Anders Thomsen feltets bedste serie med en 1. og to 2. pladser. Samlet rykker de frem på fjerdepladsen – kun få point efter den førende båd. 

FX'ere nr. 3, 4 og 5
Også i 49erFX rykkede alle tre danske både tættere på toppen. Tilmed efter alle tre at have vundet en sejlads onsdag. Maiken og Anne-Julie Foght Schütt kom i mål med placeringer som 4 og 1 – og er fortsat bedste danske båd på tredjepladsen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik ikke registreret målgang i første sejlads, men vandt til gengæld anden sejlads i deres gruppe – og ligger samlet nummer fire.

De forsvarende europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fik placeringer som 5 og 1. Samlet er de nummer fem.

VM-nedtur for danske Nacra'er  
Onsdagens blæsevejr i Danmark forhindrede hele dagen Nacra-sejlerne ved VM i Kaløvig i at komme på vandet. Til aften løjede vinden af, og de lyse danske sommeraftner bekom arrangørerne vel, da de så sent som kl. 18.30 kunne sende guldfeltet ud til dagens første start.

I den overskydede aftenskumring lykkedes det at afvikle tre sejladser – med de sidste både i mål efter kl. 21.30.

Tung start for Nørregaard/Viborg
For Allan Nørregaard og Anette Viborg blev aftensejladserne lidt af en nedtur med placeringer som 27 og 14 i de to første sejladser, før en 4. plads i sidste sejlads rettede lidt op på det samlede billede.

Resultaterne sender Nørregaard og Viborg fem pladser tilbage i den samlede stilling til en ottendeplads.

Optur endte i frustration
Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck var stærkt sejlende, og med placeringer som 9 og 5 i de to første sejladser var de på vej ind i den samlede top-ti, da et ødelagt rorbeslag i sidste sejlads sendte dem dybt frustrerede i havn før tid.

I stedet for kurs mod Medal Race må de i stedet nøjes med en samlet 17. plads før torsdag.