Dansk Sejlunion24. juni 2015 21:51 af Henrik Tang

Tursejler - er du klar til sommerferien

Sommerferien står for døren. Det er ensbetydende med, at mange sejlere tager på sejlerferie. Hvor skal turen gå hen - og har du tjek på sejladsteknikkerne?

Gennem de seneste år har danske lystbådehavne haft overnattende gæster i omegnen af 1 million overnatninger, hvoraf halvdelen er danske sejlere. Størstedelen af overnatningerne foregår i sommerferien – på årets store ferietur.

Har du tjek på sejladsteknikkerne?

Med så mange sejlere på vandet kan der være trængsel både til søs og i havnene. Derfor har tursejlere stor fordel i at kunne håndtere sin båd. Det gælder f.eks. i forhold til ankring, havnemanøvrer og navigation.

Et emne, nogle tursejlere ikke beskæftiger alverdens med, er trim. På sommerturen har man imidlertid alletiders mulighed for at lære sin båd endnu bedre at kende ved at forfine sine evner i trim – hvilket kan gøre selve sejladsen endnu mere behagelig!

På sejlsport.dk kan du finde inspiration og vejledning inden for en lang række emner i sejladsteknik, herunder:

Havnemanøvrer
Motormanøvrer
Ankring
Knob og stik
Fortøjning
Trim

Klik på banneret nederst på siden for at se sektionen med sejladsteknikker.

Ta’ på tur og oplevelse

Mulighederne for tur og oplevelser i danske farvande er mange – uanset om man begiver sig ud på de længere stræk eller sejler i indre danske farvande på kortere stræk fra havn til havn.

På sejlsport.dk kan du finde beskrivelser af en lang række spændende lokaliteter og seværdigheder. Ligeledes kan du finde konkret vejledning i at planlægge sommerturen. Du kan læse om følgende emner:

Turbøjer
Sejladsinformation
Navigation
Regler og love
Maritime seværdigheder
Kanalsejlads
Sejlads- og destinationsbeskrivelser

Klik på banneret herunder for at se mere om tursejlads og oplevelser.

God tur!