Dansk Sejlunion18. juni 2015 19:21 af Henrik Tang

NoM i Formula og Slalom Windsurfing

DBO-Fotograf, Jan Nielsen

I dagene 19.-21. juni er Nordjydsk Windsurfing Klub vært ved dette års Nordiske Mesterskab i Formula og Slalom Windsurfing.

Event med højt aktivitetsniveau

Siden 2011 har Nordjydsk Windsurfing Klub arrangeret surfstævnet ”DYPKaffe Rønbjerg Open”, som år efter år er vokset stødt i deltagerantal.

Gennem de seneste år har "DYPKaffe Rønbjerg Open" været fast stop på Dansk Brætsejler Organisations (DBO) rangliste i disciplinerne Formula og Slalom, og arrangørklubben samt officials har til alle stævnerne formået at levere sejladser med høj sportslig kvalitet.

Ved siden af høj sportslig kvalitet for erfarne Formula og Slalomsejlere henvender ”DYPKaffe Rønbjerg Open” sig til surfmiljøet i bred forstand. Til stævnet er der således også kapsejlads i klassen ”Open Fun”, som henvender til windsurfere, der vil prøve kræfter med kapsejlads, uden at skulle konkurrere på samme baner som de erfarne kapsejlere og eliten.

Ikke mindst er der til ”DYPKaffe Rønbjerg Open” også konkurrence i andre board-sport discipliner i form af kitesurfing, SUP og wakeboard. På tværs af disciplinerne er deltagerantallet til dette års stævne over 100 konkurrencelystne surfere og boardsportsudøvere – et samlet antal, som stævneleder Bent Niss er særdeles godt tilfreds.

Unge sejlere indtager scenen

Det er andet år i træk, at Nordiske Mesterskaber i Formula og Slalom bliver afholdt på dansk grund. Normalt går NoM på tur mellem de nordiske lande, men hverken Sverige eller Norge bød ind på at afholde mesterskabet. Det gjorde derimod DBO med Nordjysk Windsurfing Klub som arrangør.

”DYPKaffe Rønbjerg Open” får igen i år stor deltagelse. I wakeboard er der forhåndstilmeldt 25 deltagere, mens der i kitesurf, SUP og windsurfklassen ”Open Fun” er tilmelding på dagen for at forenkle tilmeldingen for deltagerne.

Tilslutningen til NoM i Formula og slalom er overraskende god. Til NoM i Formula og Slalom er der forhåndstilmeldt 72 sejlere, hvoraf de 37 findes i Junior- og Youth-klassen, hvilket er positivt for disciplinernes fremtid. Formand i DBOs kapsejladsudvalg, Henrik Carstens, fortæller:

”Både i DBO og i en række surfklubber bliver der arbejdet målrettet med at få flere unge til at deltage i kapsejlads. Antallet af deltagere i Junior og Youth klasserne til Nordisk Mesterskab vidner om, at vi har fået fat i en gruppe af sejlere, som allerede i en meget ung alder viser virkelig gode takter. Faktisk ser vi flere unge sejlere, som i dén grad presser meget rutinerede sejlere, der har været fast inventar i vores stævner i mange år. Jeg kan kun råde klubberne til at tilbyde deres medlemmer træning på videregående niveau i windsurfing – altså at komme ud over kun at lave instruktion for begyndere. Det øgede aktivitetsniveau giver flere medlemmer og kan vise vejen for begynderne. Bl.a. på det område samarbejder DBO og Dansk Sejlunion med klubber for at styrke sporten samlet set og at udvikle sporten i de enkelte klubber. I DBO vil vi også opfordre klubber til at melde sig på banen som arrangør. Vi har flere rigtig gode eksempler på, hvordan klubber udvikler sig socialt ved at arrangere stævner. Samtidig bliver kapsejlads vist for medlemmer lokalt – og er dermed inspirerende på en anden måde, end hvis man skulle køre ud til stævner”, slutter Henrik Carstens.

Følg NoM og ”DYPKaffe Rønbjerg Open”