Dansk Sejlunion25. maj 2015 20:37 af Henrik Tang

Succesfuldt TORM Grandprix under Sail Extreme

I pinsen leverede Kerteminde Sejlklub og Sail Extreme et velorganiseret, velafviklet og velbesøgt stævne med omkring 400 jolle-sejlere.

400 sejlere til Sail Extreme og TORM Junior Grandprix

Sail Extreme i pinsen havde sejladser i ni klasser. Både lørdag og søndag blev der afviklet fine sejladser på Kerteminde Bugten, og vinden blev ikke på noget tidspunkt kraftigere, end at de fleste sejlere kunne være med.

Sail Extreme i Kerteminde samlede i år op imod 400 sejlere i de ni klasser: Optimist, Zoom8, Feva, Contender, A-cat, Europe, 29er, Laser Standard og Laser Radial.

Stævnet var samtidig årets andet TORM Junior Grandprix for sejlere i Optimist, Feva og Zoom8. Alle tre juniorklasser var med virkelig god tilslutning, idet der i Optimist A var 108 sejlere, RS Feva var repræsenteret med 16 besætninger og Zoom8 med 59 sejlere. Ved siden af TORM Junior Grandprix-klasserne var der store felter i B- og C-Optimist med samlet 89 sejlere.

Også i jolleklasserne for unge og voksne var deltagerantallet flot. Se antallet af deltagere i de enkelte klasser nedenfor ved resultatlisterne.

Resultater fra TORM Junior Grandprix og Sail Extreme:

 A-Optimist (108 sejlere)
B-Optimist (44 sejlere)
C-Optimist (45 sejlere)
Feva (16 besætninger)
Zoom8 (59 sejlere)
Contender (19 sejlere)
Europe (39 sejlere)
Laser Standard og Laser Radial (11 sejlere)
A-cat (10 sejlere)
29er (14 besætninger)

Stor opbakning til legeministeren

Traditionen tro stillede Dansk Sejlunion med en legeminister – denne gang Martin Hansen – der stod klar med en TORM-aktivitetstrailer til leg og SUP-Safari for sejlernes søskende, legesyge forældre og andre interesserede, der ønskede puls og vand i håret.

Img 0972

Dansk Sejlunions legeminister Martin Hansen introducerer børn og
voksne legebørn til vandsport. Foto: Mads Flyger.

Kerteminde Sejlklub bakkede Dansk Sejlunions legeminister op med en virkelig flot markedsføring - f.eks. blev tilbuddet nævnt både på TV2 Fyn og i Fyns Stiftstidende. Den gode markedsføring var med til at skabe så stor travlhed for legeministeren, at han flere gange i løbet af lørdag og søndag måtte bede folk om at vente, idet alle SUP-boards og sit-on-top kajakker allerede var i brug.

Gallerier

Se gallerier fra Sail Extreme og TORM Junior Grandprix via Kerteminde Sejlklubs hjemmeside.