Dansk Sejlunion27. maj 2015 20:46 af Henrik Tang

28 SUP-instruktører uddannet

På anden sæson uddanner Dansk Sejlunion SUP-instruktører til instruktion på klubniveau.

SUP udvikler klubbernes tilbud

Lørdag d. 23. maj uddannede Dansk Sejlunion 28 nye instruktører til at instruere i grundlæggende SUP på klubniveau. SUP – forkortelsen for Stand Up Paddle – er groft skitseret en idræt, hvor man står op på et surfbræt og padler sig frem. SUP er på indtog i en lang række surf- og sejlklubber, der ønsker at tiltrække nye medlemmer og at tilbyde eksisterende medlemmer nye muligheder i klubben.

SUP-aktiviteten er gennem de seneste sæsoner vokset i mange surf- og sejlklubber, hvoraf nogle klubber har valgt at lave deciderede SUP-afdelinger. Ikke mindst viser denne tendens sig i sejlklubber af mere ’traditionel’ karakter.

Dansk Sejlunion har i 2015 oplevet en øget interesse for instruktørkurser fra surfklubber, sejlklubber, kajakklubber og uddannelsesinstitutioner, og derfor var det heller ikke overraskende, at forårets to SUP-instruktørkurser i henholdsvis Ishøj og Middelfart var omtrent fuldt booket.

På Dansk Sejlunions SUP-instruktørkurser bliver instruktørerne undervist i grundlæggende padleteknik på fladt vand, sikkerhed, indsigt i forskellige typer af udstyr og ikke mindst deles der erfaringer om, hvad SUP kan bibringe til udvikling af klubliv.

Læs mere om SUP her

Se video og galleri fra kurserne herunder

(Video: Mathijs Broersma, Horsens Kite & Windsurfing Klub).

SUP instruktørkursus 2015