Dansk Sejlunion19. april 2015 10:57 af Henrik Tang

Stort antal instruktører uddannet

Dansk Sejlunion uddanner hvert år instruktører og trænere til at varetage instruktion i sejlsport for børn og unge. I weekenden d. 18.-19. april blev kursussæsonen 2014/2015 afsluttet.

ATK er rammen om uddannelse

De fleste instruktører kender oplevelsen af, at børn og unge sejlere reagerer forskelligt, når de skal lære nye færdigheder. Nogle sejlere er aktive og har svært ved at sidde stille og lytte til undervisningen, fordi det ikke kan gå hurtigt nok med at komme ud at sejle. Andre sejlere går mere forsigtigt til værks og vil gerne have tingene grundigt forklaret, så de forstår baggrunden for det, de skal træne.

En dygtig instruktør skal dermed kunne favne forskellige typer af sejlere, og netop pædagogik, metodiske tilgange og opsætning af øvelser ud fra Diplomsejlerskolen er nogle væsentlige emner i Dansk Sejlunions instruktør/træner-uddannelse.

Årets sidste instruktørkursus

Dansk Sejlunions instruktør/træner-uddannelse i aldersrelateret træning i sejlsport (ATK) dækker niveauerne ”Instruktør 1”, ”Instruktør 2”, ”Træner 1” og ”Træner 2”. I weekenden d. 18.-19. april blev det sidste hold instruktører i dette års kursussæson uddannet. I alt 13 klubber var repræsenteret til kurset, som var det 5. i rækken af ”Instruktør 1”.

Der er i denne kursussæson uddannet ca. 240 instruktører og trænere til at varetage aldersrelateret træning i sejlsport.

IMG_1449

Et hold friske instruktører fra 13 klubber deltog i det sidste instruktørkursus i kursussæsonen 2014/2015.

Instruktør 1 Dalum 18.-19. April 2015