Dansk Sejlunion28. april 2015 10:25 af Flemming Ø. Pedersen

Jonas Warrer på gæstevisit i Extreme Sailing Series

Extreme Sailing Series
Ikke for ingenting hedder det Extreme Sailing Series. Foto: Extreme Sailing Series

49er-sejleren vender for en stund tilbage til Qingdao, hvor han i 2008 vandt sit højdramatiske OL-guld.

Næste stop for den professionelle Extreme Sailing Series er Qindao i Kina i dagene 30. april – 3. maj.

Qingdao har en særlig klang i nyere dansk sejlsports- og idrætshistorie. Det var her Jonas Warrer og Martin Kirketerp i 2008 vandt den formentlig mest dramatiske OL-guldmedalje, dansk idræt nogensinde har vundet. ”Knækket mast”, ”kroatisk lånebåd” og ”flerdobbelte juryafgørelser” er tre nøglebegreber, der knytter sig til de højspændte augustdage i Kina. 

Tilbage til Qingdao
Nu vender Jonas Warrer så for en stund tilbage til Qingdao. Ikke for at sejle 49er – men som skipper for det kinesiske Team Extreme Qingdao, der er til start i Extreme Sailing Series. 

Team Extreme Qingdao er ”byens hold” under sejladserne. Foruden Jonas Warrer består besætningen af to kinesere og en englænder. For Warrer er der tale om debut i Extreme Sailing Series – og det er en drøm, der går i opfyldelse for den 36-årige landsholdssejler.

Tiden efter OL
”Extreme Sailing Series er en fantastisk mulighed for mig. Jeg kan forberede mig på tiden efter OL 2016, og så vil det give mig en suveræn træning i sejlads under særdeles vanskelige forhold og i en båd, der stiller store krav – ligesom 49eren,” siger Jonas Warrer om projektet, der er kommet i stand via et samarbejde med Extreme Series Denmark ved Ole Egeblad.

Extreme Sailing Series sejles i Extreme 40-katamaraner, og sejladserne foregår helt tæt på land, så de mange tusinde tilskuere kan følge med på tætteste hold.

Det danske SAP Extreme Sailing Team med Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen har i flere sæsoner været blandt topbesætningerne på Extreme Sailing-touren. I den aktulle 2015-serie ligger den danske båd på en delt førsteplads. 

For Jonas bliver det helt specielt at vende tilbage til Qingdao.

Ydmygt til opgaven
”Jeg glæder mig som et lille barn til gensynet, selv om jeg går meget ydmygt til opgaven. Det er min debut i denne bådtype, og jeg har kun trænet med teamet i nogle dage. Jeg er med for at lære, og det bliver fantastisk at sejle sammen med en kinesisk besætning præcis dér, hvor jeg vandt OL sammen med Martin,” siger Jonas Warrer.