Dansk Sejlunion23. april 2015 22:16 af Flemming Ø. Pedersen

Forrygende dansk World Cup-start

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck ligger på andenpladsen i Hyères. Foto: Franck Socha

Efter to dages sejladser er der danske topplaceringer i fire klasser ved World Cup-stævnet i Hyères.

De danske sejlere har lagt overbevisende fra land ved det første af sæsonens to europæiske World Cup-stævner.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ser ud til at være tilbage ved fuld styrke. I de første seks sejladser i 49reFX har Ida og Marie hentet to prikker foruden fire placeringer i top-7. Det giver en samlet førsteplads indtil nu – med luft il forfølgerne , der alle har pådraget sig mindst én tung placering allerede.

Det gælder blandt andre Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der torsdag fik noteret en tyvstart i første sejlads, men derudover har de sejlet godt – og ligger samlet på en tredjeplads.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt indledte med en prik i stævnets første sejlads, men siden er de faldet tilbage og har ikke helt ramt deres overbevisende niveau fra Palma. Samlet 13. plads efter to dage.

Rindom fører
I Laser Radial imponerer Anne-Marie Rindom med en samlet førsteplads efter to dage og i alt fire sejladser. Rindom vandt torsdagens sidste sejlads, og hun har også en 3. og en 6. plads som absolut brugbare placeringer indtil nu.

Sarah Gunni har tre placeringer omkring top-10 og ligger samlet på en niendeplads.

Warrer og Thomsen nummer to
I 49er havde Jonas Warrer og Anders Thomsen en fremragende torsdag, der gav en 4-3-3 serie, hvilket sender dem op på en samlet andenplads i tabellen. Vanen tro føres klassen af de ’uovervindelige’ new zealændere Burling og Tuke.

Topplacering i Nacra 17
Den foreløbigt mest opsigtsvækkende danske præstation er leveret af Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck i Nacra 17, hvor de efter seks sejladser indtager en samlet andenplads. Fem af deres seks sejladser er med placeringer i top-8.

I samme klasse er Allan Nørregaard og Anette Viborg på en 21. plads.

Fleischer godt med
I RS:X viser Sebastian Fleischer gode takter med en samlet 10. plads efter fem sejladser. Fleischer imponerede senest med en tredjeplads ved Europa Cup-stævnet på Mallorca. I Hyères er feltet en tand stærkere, og det vil være et topresultat for Fleischer, hvis han kan holde sig inden for top-10.

Finnjolle er den sidste klasse med danske sejlere. Jonas Høgh-Christensen er ikke med. Det er til gengæld Mads Bendix, der efter to dage ligger på en 31. plads, mens World Cup-debutanten Stig Steinfurth er nummer 39.