Dansk Sejlunion24. april 2015 20:09 af Flemming Ø. Pedersen

Fleischer imponerer igen

Sebastian Fleischer i aktion i Hyères. Foto Franck Socha

RS:X-surferen Sebastian Fleischer rykker frem på femteplads i Hyères. Baad-Thusgaard fører fortsat i 49erFX. Andenplads til Cenholt-Lübeck i Nacra 17 og til Rindom i Radial.

For få uger siden imponerede Sebastian Fleischer med en tredjeplads ved Europa Cup-stævnet i Palma.

Nu er den 21-årige RS:X-surfer måske på vej mod et nyt topresultat. Fredagens tre RS:X-sejladser i Hyères resulterede i en 9-4-4 serie, hvilket bringer Fleischer frem på en samlet femteplads ved World Cup-stævnet, der modsat Palma har deltagelse af hele A-kæden i klassen.

Fortsat føring i 49erFX
49erFX-sejlerne måtte først vente og dernæst gennemføre blot to sejladser i let vind. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sejler fortsat i gult trods et par tunge placeringer som 27 og 19.

Jena Mai Hansen og Katja-Salskov-Iversen faldt tre pladser tilbage og ligger samlet nummer seks efter placeringer fredag som 17 og 23.

Dagens bedste danske båd var Maiken og Anne-Julie Schütt med en 11’er og en 13’er. Samlet rykker de op som nummer otte.

Cenholt og Lübeck stadig toer
I Nacra 17 var det en stille dag på kontoret. Blot en enkelt sejlads blev gennemført, før vinden døde helt ud. Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck leverede igen en god præstation med en 10. plads – og den stadig relativ nye konstellation ligger fortsat på en imponerende andenplads samlet.     

”Vi meget glade og stolte over vores præstation til World cup stævnet so far. Og meget stolte over at repræsentere Danmark på det officielle scoreboard sammen med mange af vores teamkammerater fra Sejlerlandsholdet,” skriver Lin Ea og CP på Facebook.

Allan Nørregaard og Anette Viborg fik en 6. plads fredag og er nummer 20 samlet. 

Rindom nummer to
Anne-Marie Rindom måtte fredag afgive førstepladsen, men er stadig nummer to – efter placeringer som 12 og 3. Sarah Gunni er nummer 12 samlet.

49erne fik tre sejladser fredag. For Jonas Warrer og Anders Thomsen blev det til en 8-5-18 serie, og de ligger fortsat på en samlet andenplads. Desværre kommer de ikke til at forsvare podiepladsen yderligere, fredag har de trukket sig ud af stævnet af private årsager.     

Steinfurth med 2. plads
Hos Finnjollerne imponerede World Cup-debutanten Stig Steinfurth med en 2. plads i fredagens første af to sejladser. Med en 17. plads i anden sejlads ryker han frem som samlet 32.

Mads Bemdix er nummer 23 samlet efter placeringer fredag som 16 og 6. 

Sejladserne i Hyères fortsætter lørdag – og slutter søndag.