Dansk Sejlunion5. marts 2015 11:34 af Flemming Ø. Pedersen

Patrick Döpping modtager Boat Shows pris som Årets Talent 2015

Jonas Döpping (tv) og Pernille Bech - forældre til Patrick - fik på sønnens vegne overrakt prisen for Årets Talent 2015 af Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen.

Forleden uddelte Boat Show 2015 en pris som Årets Talent i dansk sejlsport. Vinderchecken på 10.000 kr. gik til U17-verdensmesteren i Laser Radial, Patrick Döpping fra Egå Sejlklub.

Laser Radial-sejler Patrick Döpping er en af dansk sejlsports allerstørste talenter i øjeblikket. I 2014 viste han sit potentiale ved at vinde U17 VM-guld og U19 VM-sølv – i en alder af blot 16 år. 

Forleden blev den unge Egå-sejler hyldet for sine resultater, da han modtog Boat Show 2015’s pris som Årets Talent 2015. Prisen på 10.000 kr. begrundes bl.a. med, at Patrick er en sejler, der viser stor selvstændighed og vilje til at udvikle et bredt og solidt kompetencegrundlag som fremtidig international konkurrencesejler. 

Søger erfaring i andre klasser
Som en del af sin udvikling prioriterer han at søge erfaring i andre klasser end Laser Radial.

Således har han bl.a. deltaget i Sejlsportsligaen for Egå Sejlklub, ligesom han også har sejlet Melges 24 og andre sportsbådstyper med det formål at udvikle sine team- og kølbådsfærdigheder. Han har også trænet både katamaran, windsurf og wavesurf.   

Arbejder som træner
Ved siden af egen sejlads har Patrick taget en træneruddannelse, og han arbejder som træner for både Optimist- og Zoom8-sejlere.

Både for at tjene lidt penge til sin egen karriere, men i høj grad også for at opnå den selvrefleksion, det giver at stå på sidelinjen og lære fra sig til andre.

På vej hjem fra træningsophold 
Da prisen forleden blev overrakt i Fredericia, var Patrick endnu ikke vendt hjem fra et fem uger langt træningsophold i New Zealand. Derfor var det hans forældre, Pernille Bech og Jonas Döpping, der på Patricks vegne fik prisen overrakt af Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen.

Dansk Sejlunion ønsker tillykke til Patrick med prisen som Årets Talent 2015.