Dansk Sejlunion12. marts 2015 12:53 af Mads Flyger

Kursus i tursejlads og ankring

Billedet fra en svensk ankerplads, der udløste spørgsmålet om hvordan en ankermanøvre konkret udføres. (foto: Kim Bünger)
Foto: Billedet fra en svensk ankerplads, der udløste spørgsmålet om hvordan en ankermanøvre konkret udføres. (foto: Kim Bünger)

Udsolgt kursus i tursejlads og ankring afviklet i Odense Sejlklub

’Mit Bruce anker med 30 meter kæde har aldrig rokket sig en mm, og jeg har ellers ligget i meget slags vejr!’
Kim Bünger fra Thurø Sejlklub var hyret af Dansk Sejlunion for at undervise op imod 50 tursejlere i kunsten at sejle god tursejlads, at finde en god ankerplads og ikke mindst at få lagt ankeret ud således at hele familien kan sove trygt natten igennem på ankerpladsen.

I et næsten fyldt klubhus i Odense Sejlklub delte Kim således ud af sine mange erfaringer efter at have sejlet danske og nordiske farvande tynde de seneste 50 år.

Aftenen bød på masser af konkrete tips til valg af ankergrej, valg af ankerplads, kommunikation og arbejdsfordeling ombord under tursejlads og ankring, valg af gummibåd og meget mere.

Der var også tid til at besvare spørgsmål, som da en tursejler uden den store anker erfaring stillede det meget relevante spørgsmål til et billede af en båd der lå ved en svensk klippe og med hækankeret agter: ’Kim vil du ikke forklare helt konkret hvordan du laver manøvren- hvordan ved du hvornår hækankeret skal kastes? Hvordan sætter du gasten af på klippen osv?'. 'Jo selvfølgelig’ svarede Kim Bünger hvorefter der kom en detaljeret og pædagogisk forklaring på hvordan manøvren kan laves.

I løbet af aftenen nåede Kim langt omkring med emnet om end det er så stort et emne at det er umuligt at udtømme i løbet af 2½ time.

Dansk Sejlunion takker Odense Sejlklub for at gøre kurset muligt ved at stille de fysiske rammer til rådighed og sørge for god forplejning i form af øl, vand kaffe og kage.

Kursus i tursejlads og ankring