Dansk Sejlunion31. marts 2015 09:17 af Flemming Ø. Pedersen

Høgh åbnede comeback med en tredjeplads

Jonas Høgh-Christensen. Foto: Jesus Renedo

OL-sølvinderen blev 3 og 33 på en førstedag med vilde vindforhold ved EUROSAF-stævnet på Mallorca. I 49erFX ligger to danske besætninger helt fremme.

Vinden lavede ”dirty tricks” med sejlerne, står der i pressemeddelelsen fra Trofeo Princess Sofia om åbningsdagen ud for Palma.

Beskrivelsen dækker over en drilsk blanding af vindhuller det ene øjeblik og kraftige vindstød det næste – med hastigheder på op til 20 m/s.

Jonas Høgh-Christensen fik en forrygende start i sit comeback – før ”rusten” meldte sig i anden sejlads.

”Så er vi i gang! Startede rigtig godt ud og blev nummer 3 i første race. Væltede i andet race, der også var ramt af meget store vindhuller. Det blev til en 33. plads. Av! Vel også forventeligt at være godt og grundig rusten! Ser frem til i morgen (tirsdag, red.),” skriver Høgh på Facebook.

To både i top-tre
I 49erFX kom både Maiken/Anne-Julie Schütt (med en 4. og en 1. plads) og Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (to 3. pladser) rigtig godt fra start ved stævnet. Samlet ligger de hhv. nummer to og tre efter førstedagen. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er nummer otte.

I Laser Radial er Sarah Gunni nummer fem (7, 2) og Anne-Marie Rindom er lige efter som nummer seks (6, 3).

Sebastian Flesicher imponerede i RS:X med en 3. plads i den enlige sejlads, som surferne fik gennemført.

Sejr til ny Nacra-besætning
I Nacra 17 fik den nye besætning med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck en slot start med sejr i første sejlads – fulgt op af en 18. plads i næste. Allan Nørregaard og Anette Viborg fik kun en enkelt sejlads i deres gruppe – det gav en 8. plads.

Som flere andre havde også Jonas Warrer og Anders Thomsen i 49er en åbningsdag med lidt af hvert. En 19. plads i første sejlads blev fulgt op af en sejr i anden – samlet er de nummer 18.

Sejladserne fortsætter tirsdag.

Se alle resultater fra stævnet her