Dansk Sejlunion28. februar 2015 10:29 af Flemming Ø. Pedersen

OL-håb hædret med Årets Sejlsportspræstation

Ida og Marie modtog Årets Sejlsportspræstation ved en fest i Aarhus Sejlklub, hvor omkring 100 klubmedlemmer, sponsorer og andre gæster var med for at hædre - ikke kun Ida og Marie - men også bl.a. træner Finn "Beton", modtager af Team Danmarks Talentpris 2014.

Med EM-guld og VM-sølv leverede 49erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Årets Sejlsportspræstation i 2014. Prisen på 25.000 uddeles af Bådmagasinet og Dansk Sejlunion.

Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er et godt bud på en dansk medalje ved OL i Rio. Det blev understreget, efter de i 2014 vandt både EM-guld og VM-sølv i 49erFX-klassen – ligesom de blev kåret som Årets Fund i dansk idræt.

Nu kan de to unge Aarhus-sejlere smykke sig med endnu en titel, efter de fredag aften blev hædret med Årets Sejlsportspræstation i Danmark. Prisen er på 25.000 kr. og tildeles i et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og danske sejlsportsjournalister.

Pris for andet år i træk
Det er andet år i træk, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverer Årets Sejlsportspræstation. Kun én gang tidligere er det sket, at samme besætning har vundet prisen to år efter hinanden. Det skete tilbage i 1987 og 1988 – de to første år, prisen blev uddelt – hvor Jørgen Bojsen-Møller og Christian Grønborg blev hædret for henholdsvis VM-guld (1987) og OL-guld (1988).

I de mellemliggende år har store sejlsportsnavne som Jesper Bank, Kristine Roug og Jonas Høgh-Christensen hver især modtaget prisen flere gange – men ikke flere år i træk.

Præsterer når det gælder
”Ida og Maries topresultater gennem to år viser, at de formår at præstere, når det virkelig gælder. Dét er en af de bedste egenskaber af have som eliteudøver. Oveni har de viljen til at træne hårdt og målrettet, ligesom de er gode til at fokusere positivt og lægge dårlige oplevelser bag sig,” siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, om de to landsholdssejlere.

”Deres resultater skal ses i lyset af, at de blot er 21 og 22 år. De har stadig meget at lære. Kan de fastholde deres energi og vilje, så kan vi godt tillade os at have store forventninger til deres præstationer mange år frem,” siger Thomas Jacobsen.