Dansk Sejlunion26. februar 2015 10:34 af Flemming Ø. Pedersen

KDY etablerer nyt talentcenter for 29ere

Arkivfoto: Mogens Hansen

Med hjemsted i Rungsted satser KDY sammen med Team Hørsholm på at give 29er-miljøet et løft. Det sker med fem nye både og ansættelse af en elitesejler som cheftræner. Kick off-møde den 2. marts.

KDY udvider ungdomscenteret i Rungsted med et talentcenter, der skal gøre det muligt for KDY at skabe et attraktivt træningsmiljø for dygtige, unge sejlere, der vokser ud af de mindre joller.

Talentcentret vil være et godt springbræt for de sejlere, der har ambitioner om at nå til tops i de olympiske klasser, hvor 29eren er ”lillesøster” til den olympiske 49er, skriver KDY i en pressemeddelse.  

”Det er et længe ventet ønske, der går i opfyldelse for KDY, når klubben nu søsætter dette talentcenter med fem helt nye 29ere, og ansætter en ekstremt dygtig træner,” siger Ann-Marie Mohr, ungdomsleder i KDY.

Foruden de fem nye joller råder centret over to joller, som KDY har i forvejen. Desuden har sejlerne selv mulighed for at medbringe egne joller.

Cheftræner og trænerteam
KDY har ansat Christian Peter Lübeck som cheftræner. Han har i flere år været en af landets bedste skiffsejlere – med blandt sølv ved sidste års Junior VM i 49er som en af karrierens bedste resultater. Siden da har han skiftet bådklasse til nu at være en del af det danske Nacra 17-miljø, hvor han sejler sammen med Lin Ea Cenholt.

Christian Peter Lübeck har sammen med et hold af kompetente gæstetrænere opstillet en målrettet træningsplan for sæsonen – med fire træningsdage om ugen. For at skabe et link til ungdomsafdelingen vil cheftræneren arbejde tæt sammen med trænere fra andre ungdomsklasser.

Opbakning fra sponsorer
Talentcentret har opbakning fra Team Hørsholm, der støtter træningen sammen med sponsorerne Weibel Scientific, RS-group og Kreston Hørsholm.

Team Danmark er uddannelsespartner med Rungsted Gymnasium, det giver talentcentrets sejlere mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med idræt på højt niveau.

Kick-off møde den 2. marts
KDY afholder kick-off møde den 2. marts kl. 19.30 i klubhuset i KDY, Rungsted. Her kan alle interesserede få mere at vide om talentcentret samt møde cheftræneren, KDY’s ungdomsleder og sponsorerne.

For mere information om mulighederne for at sejle 29er i KDY’s talentcenter – kontakt ungdomsleder Ann-Marie Mohr, amm@kdy.dk.