Dansk Sejlunion16. januar 2015 15:21 af Henrik Tang

Tid til planlægning af sommeraktiviteter

Hvert år afvikler en lang række klubber sommeraktiviteter for børn og unge i et samarbejde med Dansk Sejlunion. Det er nu blevet tid til at få planlagt aktiviteterne, så de kan markedsføres i forårsmånederne. Tilmeldingen åbner d. 1. april.

Sommeraktiviteter – hvorfor?

Hvis klubber vil gøre sig attraktive for børn og unge sejlere, er det oplagt at tilbyde aktiviteter i sommerferien. Sommerferien er ofte den bedste tid til sejlads for børn og unge. Vandet og luften er varm, sejlerne har fri fra skole og uddannelse, og dermed har man de bedste betingelser for at få sejlet en masse – vel at mærke hvis klubben har et tilbud.

Faktisk er der mange eksempler på, at børn og unge får sejlet mere på en uges sommercamp, end de får sejlet på en hel sæson til den traditionelle ugentlige klubtræning.

I et samarbejde mellem klubber og Dansk Sejlunion afvikles der årligt ca. 30 sommeraktiviteter fordelt over hele landet. Og der er noget for enhver smag. En sommeraktivitet kan foregå på flere niveauer, lige fra at klubben holder åbent i dagtimerne til regulære camps med et tema og overnatning.

Dansk Sejlunion tilbyder:

Erfaringerne med at afvikle sommeraktiviteter er mange. Og for at lette klubbernes planlægning, har Dansk Sejlunion udarbejdet en stor portefølje af dokumenter, som kan downloades via www.sejlsport.dk/sommer.

Klubber, der vil arrangere sommeraktiviteter i et samarbejde med Dansk Sejlunion, opnår en række fordele. Fx ydes der et økonomisk tilskud under få forudsætninger, og alle deltagere modtager gaver fra Dansk Sejlunion.

Ikke mindst tager Dansk Sejlunion del i planlægning, markedsføring og gennemførsel. Herunder tilbydes der opsætning af tilmeldingsmodul med den tilhørende administration, der er mulighed for lån af udstyr o.a..

Alle sommeraktiviteter i et samarbejde mellem klub og Dansk Sejlunion har desuden sin egen underside på en stor sektion om sommeraktiviteter på www.sejlsport.dk/sommer. Tilmeldingen til dette års sommeraktiviteter åbner d. 1. april, hvor mange klubber allerede har påskeaktiviteter for sejlerne.

Hvordan kommer vi i gang?

Hvis din klub vil arrangere sommeraktiviteter i et samarbejde med Dansk Sejlunion, er det blevet tid til at tage de første skridt i planlægningen. Fx hvornår sommeraktiviteten finder sted, og hvad sommeraktivitetens program indeholder.

For yderligere information skal du kontakte Dansk Sejlunions klubkonsulent Henrik Tang: henrik@sejlsport.dk.

Tryk på banneret til højre for at læse mere om at blive arrangør af sommeraktiviteter.