Dansk Sejlunion29. december 2014 19:41 af Flemming Ø. Pedersen

Ida og Marie kåret som Årets Fund 2014

Screendump: Politiken.dk

Årets Fund i dansk idræt hedder Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. Ved kåringen mandag aften i Politikens Hus vandt de to 49erFX-sejlere den prestigefulde pris foran bl.a. fodboldtalentet Pierre Emile Højbjerg.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skrev sig mandag aften ind i rækken af sejlere, der har vundet titlen som Årets Fund - Danmarks ældste idrætspris og én af de absolut mest prestigefulde. 

Ti store talentnavne fra bl.a. basketball, udspring, badminton, cykling, triatlon, fodbold og sejlsport var samlet i Politikens Hus, hvor kulturminister Marianne Jelved (R) og DIF-formand Niels Nyegard fulgte med, da Politikens sportsredaktør Søren Mikael Hansen én efter én talte ned fra nummer ti til nummer ét i kåringen af Årets Fund 2014.

Vinder foran fodboldkomet
Til allersidst var blot to navne tilbage. Den ene utvivlsomt årets mest omtalte talent i dansk idræt, fodboldspilleren Pierre Emile Højbjerg fra Bayern München og fodboldlandsholdet samt Ida og Marie. 

"Jeg er glad for at kunne sige, at det er en enig dommerkomité, der står bag valget af Årets Fund," sagde Søren Mikael Hansen, inden han afslørede, at de to Aarhus-sejlere var udpeget som vindere.

Foruden titlen følger en check på 100.000 kr. skænket af Tuborgfondet.

"I kategori med store navne"
"Det er helt fantastisk. Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive os," sagde Ida Marie Baad i et interview lige efter prisoverrækkelsen.

"Jeg synes, det største er at blive sat i kategori med så mange kæmpe store sportsnavne, der har vundet i årenes løb. Det betyder meget," supplerede Marie Thusgaard.

Pengene skal kastes direkte ind i den videre karriere fastslog Ida Marie:

"Vores sejlkampagne koster rigtigt mange penge, og vi kan altid bruge flere," sagde hun.

De to Aarhus-sejlere viste sig første gang på den store scene, da de i 2013 vandt EM-guld i 49erFX. I 2014 har de fulgt op med et nyt EM-guld foruden VM-sølv og guld ved Junior-VM. 

Ind på fornem liste
Fra sejlsportens verden har Jonas Høgh-Christensen (2003), Kristine Roug (1994), Dorte O. Jensen (1991), Stig Vestergaard (1986) og Lasse Hjortnæs (1977) tidligere vundet kåringen som Årets Fund.

STORT TILLYKKE til Ida og Marie med den flotte og fortjente kåring.