Dansk Sejlunion4. december 2014 12:35 af Flemming Ø. Pedersen

Cold Hawaii nomineret til Danskernes Idrætspris 2014

Foto: Cold Hawaii

Surfmekkaet i Klitmøller har to modkandidater i kampen om Danskernes Idrætspris 100.000 kr., der uddeles med DR Sportens gallashow kort efter nytår.

219 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris, og herefter afgav danskerne 40.378 stemmer, der afgjorde, hvilke ni regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen.

Nu har Danmarks Idrætsforbund (DIF) udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris og 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen.

Finalisterne er Cold Hawaii i Klitmøller, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg samt Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset. 

Det skriver DIF i en pressemeddelelse. 

Ambitioner og nytænkning
DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

"Vi er overvældet over den store opbakning, der er til prisen. Der er blevet indstillet 219 initiativer, som samlet har modtaget over 40.000 stemmer. Det viser, hvor meget den lokale idræt betyder for danskerne, og det har ikke været en nem opgave for os at vælge mellem de mange flotte initiativer," siger DIF's formand Niels Nygaard og fortsætter:

"De tre finalister, som vi har udvalgt, bidrager på hver deres unikke måde til at skabe både aktivitet og sammenhold i lokalsamfundet, og så rummer de et aspekt af nytænkning, der helt sikkert kan være til inspiration for mange."

Tiltrækker unge familier
I prisnomineringen giver DIF Cold Hawaii følgende ord med på vejen:

"Cold Hawaii har surfing som omdrejningspunkt, og der er blevet etableret en international World Cup for de bedste surfere i verden. Surfing er desuden blevet et vigtigt led i forbindelse med områdets bosætningsstrategi, så der i dag flytter unge familier til byen - og ikke væk. Det hænger også sammen med, at der er etableret en friskole med surfing på skemaet, ligesom der er startet en Surf HF-linje på gymnasiet med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel."

Vinder udpeges ved DR-show
Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF's bestyrelse og offentliggjort den 10. januar ved DR's gallashow SPORT 2014, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.