Dansk Sejlunion26. november 2014 15:40 af Flemming Ø. Pedersen

To danske både til start ved World Cup-finale i Abu Dhabi

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen - klar til World Cup-finale i Abu Dhabi. Arkivfoto: Mick Anderson

Anne-Marie Rindom i Laser Radial og Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen repræsenterer Danmark ved årets sidste stævne.

Torsdag indledes sejladserne ved den første udgave af ISAF’s nye World Cup-finale for de olympiske klasser. Stævnet, der afvikles i Abu Dhabi, har 20 både til start i alle klasserne, og det er tanken, at stævnet fremover skal være kulminationen for de bedste sejlere hen over sæsonens World Cup-stævner.

Nyt tiltag i en tæt kalender
”Det er et interessant initiativ, og som udgangspunkt er vi åbne over for nye ideer, der kan være med til at udvikle sejlsporten. Men jeg må også sige, at stævnet placerer sig i en årskalender, der i forvejen er tæt pakket. Vi må følge, hvordan stævnet udvikler sig, og derudfra tage stilling til, hvor højt vi skal prioritere det fremover,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Afbud fra europamestre
ISAF Sailing World Cup Final sejles over fire dage frem til søndag den 30. november. To danske både er til start. I Laser Radial er Anne-Marie Rindom med i feltet på 20 startende både, og i 49erFX deltager Jena Mai Hansen/Katja Slaskov-Iversen, der kommer med en frisk sejr i bagagen som vindere af Intergalactic Championship i Rio.

Også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skulle have været til start i Abu Dhabi, men efter at Ida Marie for et par uger siden ødelagde tre ledbånd i højre ankel, har de danske europamestre måttet droppe alle sejladsaktiviter det næste stykke tid.  

Sejlsport.dk følger World Cup-finalen fra torsdag og frem.