Dansk Sejlunion3. november 2014 11:01 af Flemming Ø. Pedersen

Egå og KDY søger værtskab for ORCi VM i 2016

Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dk

ISAF årsmødet afgør onsdag i denne uge, om de to klubber får overdraget VM-stævnet, der i givet fald skal foregå i Tuborg Havn.

I dene uge er sejlsportens internationale organisation ISAF samlet til årsmøde i Palma på Mallorca. For Egå Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) samler interessen sig om placeringen af værtskabet for ORCi VM i 2016 .

De to klubber har sammen med Sport Event Denmark lagt billet ind på at afholde stævnet i Tuborg Havn.

150 års jubilæum
I 2016 fejrer KDY som Danmarks ældste sejlklub sit 150 års jubilæum. I den anledning sætter klubben alle sejl til på kapsejladsfronten for - sammen med andre klubber - at få de helt store stævner til Danmark.

Egå Sejlklub er den rigtige partner, når det drejer sig om kapsejlads for store kølbåde, fremgår det af en pressemeddelelse fra KDY. Derfor er partnerskabet oplagt.

Hvert andet år afholdes ORC International VM i Nordeuropa. Sidst i 2014 i Kiel, hvor 155 store kapsejladsbåde deltog. De danske sejlklubber håber på tilsvarende opbakning til det kommende stævne i 2016.

Stævne over seks dage
Stævnet skal foregå over seks dage. Dels skal der sejles på korte op/ned baner, dels er der en kort og en lang distancekapsejlads.

Den korte sejlads vil gå rundt i Øresund tæt langs kysten, hvor der flere steder planlægges gode muligheder for tilskuerne.

Den lange bane på 20-24 timers sejlads vil afhængigt af vejrudsigten gå til enten Kattegat eller Østersøen.

Lars Lundov fra Sport Event Denmark, Michael Quist (Egå) og Christian Lerche (KDY) er i disse dage på Mallorca for at overbevise ORC om, at klubberne er de rette værter for stævnet i 2016.

Afgørelsen træffes onsdag den 5. november.