Dansk Sejlunion28. november 2014 22:38 af Flemming Ø. Pedersen

Danske både nummer tre og fire i Abu Dhabi

Anne-Marie Rindom sejlede sig fredag ind i topstriden. Foto: Jesus Renedo

Anne-Marie Rindom blev 1 og 2 i fredagens to sejladser ved World Cup-finalen i Abu Dhabi. Samlet er hun nummer tre. I 49erFX er Jena og Katja nummer fire.

Efter de første to dages sejladser ved OL-klassernes World Cup-finale i Abu Dhabi er begge stævnets to danske både godt med fremme. 

I Laser Radial ligger de tre forreste både side om side med henholdsvis otte, otte og ni nettopoint efter de første fire dages sejladser. 

Anne-Marie Rindom åbnede torsdag med placeringer som 6 og 10. Fredag var hun feltets skarpeste sejler med en 1. og en 2. plads som resultat i de to sejladser.

Altid god på anden dag
"Endelig kom vi til anden sejladsdag, og den så jeg frem til, fordi her sejler jeg altid godt. I dag var ingen undtagelse, og jeg blev 1 og 2 i dagens to sejladser. Jeg ligger nu samlet tre'er og ét point til nummer et. The game is on! I morgen (lørdag, red.) er vi på samme bane, så jeg håber, jeg kan bruge nogle tricks, jeg lærte i dag," skriver en tilfreds Anne-Marie Rindom på Facebook.

Med bare et enkelt nettopoint mellem de tre førende er alt fuldstændig åbent før de sidste tre sejladser - fordelt med to sejladser lørdag og et Medal Race søndag.

Fredag med udsving
I 49erFX er der lige nu knap så megen spænding om førstepladsen. De new zealandske eks-verdensmestre Maloney og Meech har lagt sig klart i spidsen foran en svensk og en italiensk besætning - og med Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen på fjerdepladsen. 

Danskerne åbnede torsdag med en 8-5-6 serie. Fredag var mere svingende: 

"I dag (fredag, red.) var speeden i top - til gengæld haltede starterne. Vi startede dagen ud med en prik efterfulgt at en tyvstart og en 8. plads. Meget blandet, men vi har mange gode ting at tage med fra dagen. I morgen (lørdag, red.) er sidste dag før Medal Race, og vi vil sejle godt, så vi giver os selv muligheden for at være med i kampen om medaljerne," skriver Jena og Katja på Facebook.

Podiepladserne er ikke langt væk, og med tre sejladser lørdag kan alt stadig ske.

Der er ikke yderligere danske både til start i Abu Dhabi.