Dansk Sejlunion17. oktober 2014 23:55 af Flemming Ø. Pedersen

Regnfuld Champions Leauge-start med KDY fremme

Circolo Canottieri Aniene - italiensk klub med god start på Champions Leaugue i København. Foto: Lars Wehrmann

SAILING Champions League kom i gang på en regnfuld fredag i København. KDY er med helt fremme, mens Hellerup og Kerteminde ligger midt i feltet.

Københavner-vejret viste sig ikke fra sin bedste side, da de 23 klubber fredag indledte sejladserne i det første SAILING Champions League-stævne nogensinde. 

Mange af sejlerne havde således trukket tophuerne godt ned over ørerne under sejladserne i Københavns Havn ud for Langelinie.

Interessant nok var det båden fra den solhede ørkenstat Oman, der imponerede mest med to sejre i to starter. KDY, der har den flerdobbelte OL-sejler Michael Hestbæk ved roret, vandt to ud af de tre første sejladser - samme resultat som den ene af feltets to italienske både.

Tyskerne godt med
Den tyske Segel-Bundesliga har kørt i to år nu, og med den ekstra erfaring er klubberne herfra i sagens natur interessante at følge. Efter første dag ligger alle tre tyske klubber blandt de syv forreste i feltet.

Den suveræne danske mester, Hellerup Sejlklub, har været på vandet tre gange uden at blande sig helt i top. Ligesom Kerteminde ligger Hellerup indtil videre midt i feltet.

Dog er der foreløbigt kun afviklet ni sejladser, nogle klubber har været på vandet tre gange, andre blot to, derfor kan den øjeblikkelige stilling fredag aften ikke tillægges alt for stor vægt.

Der er syv eller otte både på vandet i hver sejlads.   

Sejladserne fortsætter efter planen lørdag formiddag kl. 9.00-18.00.

Se alle foreløbige resultater her