Dansk Sejlunion11. oktober 2014 12:07 af Flemming Ø. Pedersen

Over 100 sejlere til uge 42-lejr i Oure

Træning ud for Lundeborg. Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen

Lørdag begynder årets uge 42-lejr i Oure på Østfyn. Starter er årets hovedtema under træningen. Desuden skal årets landsholds-awards deles ud.

Efterårsferie er ensbetydende med træningslejr i Oure. Godt 100 sejlere fra det danske talent- og elitemiljø - foruden enkelte udenlandske sejlere - kan se frem til fem dage med fysiske test og træning på vandet ud for Lundeborg.

"Træningen lægger vægt på starter i år. Vi har set ved flere stævner i sæsonens løb, bl.a. YSWC, at vores unge sejlere hænger efter i starterne - og det koster under helke sejladsen. Når de derimod får en god start, så holder de sig fremme," forklarer talentudvikler og uge 42-ansvarlig Jan Christiansen.

Fysiske test
Den fysiske træning med test af samtlige sejlere bliver anført af landsholdets to fast tilknyttede trænere, Simon Stewart og Jarl Jacobsen. De vil bl.a. fokusere på core-træning og på, hvordan man kan arbejde med vægtøgning. 

Sejlerlandsholdet er stort set fuldtalligt til stede på lejren, bl.a. de tre 49erFX-besætninger, der for få uger siden brillierede ved alle tre at kvalificere sig til Medal Race ved VM i Santander.

And the Award goes to...
Holdinddeling for den kommende sæson er en af de vigtige opgaver, som for de enkelte sejlere og besætninger spiller en central rolle i forbindelse med uge 42-lejren.

Sidst, men ikke mindst, skal der igen i år uddeles landsholds-awards. Hæderen, der blev introduceret i 2013, skal uddeles i en håndfuld kategorier - og det er sejlerne selv, der stemmer om, hvem der har leveret sæsonens bedste præstationer.