Dansk Sejlunion14. oktober 2014 12:41 af Flemming Ø. Pedersen

Nedtælling til Champions League på Langelinie

23 besætninger fra 15 lande er med, når første udgave af SAILING Champions League afvikles i København den kommende weekend. Hellerup, KDY og Kerteminde stiller op for Danmark.

Danmark har fået æren og opgaven som vært for det første Champions League-stævne nogensinde blandt sejlklubber fra hele Europa.

Det sker, når Langelinie i København i den kommende weekend, 17.-19. oktober, tager i mod 23 sejlklubber fra 15 lande. Ideen udspringer af de nationale sejlsportsligaer i Tyskland og Danmark - og det er netop de to ligaer, der sammen med Kongelig Dansk Yachtklub står for afviklingen af SAILING Champions League.  

Den europæiske sejlunion, EUROSAF, er med som garant for det sportslige og skal samtidig tage del i den fremadrettede udvikling af SAILING Champions League. 

Tre danske klubber
Fra Danmark deltager de tre bedst placerede klubber fra Sejlsportsligaens første sæson. Danmarksmestrene fra Hellerup Sejlklub har Mads Christensen ved roret. KDY afviklede en intens kvalifikation - som blev vundet af et af dansk sejlsports absolutte topnavne Michael Hestbæk. Kerteminde Sejlklub stiller med Kim Haugaard som skipper.

Også fra den tyske Segel-Bundesliga kommer tre klubber. Klubberne fra de øvrige lande er alle inviterede til stævnet - det gælder to klubber fra henholdsvis Sverige, Østrig, Italien og Rusland samt en enkelt klub fra Storbritannien, Frankrig, Polen, Schweiz, Holland, Monaco, Spanien og Norge. Som eneste ikke-europæiske nation er en klub fra Oman repræsenteret i den danske efterårskulde!..       


Hver klub sender en besætning på fire udvalgte sejlere. Sejladserne afvikles i Sejlsportslilgaens J/70'ere efter et format svarende til de hjemlige ligastævner. I alt er der planlgt op til 45 sejladser i løbet af de tre dage.

Vinderklubben får overrakt vandrepræmien "ROBBE & Berking SAILING CHAMPIONS LEAGUE TROPHY", en 5 kilo tung sølvbovle.

"World Childhood Foundation" er protektor
Udover EUROSAF er "World Childhood Foundation" (WCF) protektor for Champions League-stævnet. 

"World Childhood Foundation" blev grundlagt i 1999 af HM Dronning Silvia af Sverige.

"World Childhood har et tæt partnerskab med sejlsport gennem mange år. SAILING Champions League er en stor mulighed for at videreudvikle dette partnerskab," siger Susanne Labonde, direktør i WCF.

SAP støtter velgørenhed 
SAILING Champions League rummer også et velgørende projekt, støttet af software-virksomheden SAP.

"Vi synes, det er fantastisk, at vi nu kan kombinere vores teknologiske partnerskab med både international sejlsport og med et velgørenhedsarrangement," siger Stefan Lacher, chef for Teknologi Sponsorater SAP SE.

"SAP SE har været en stolt partner for World Childhood Foundation i mange år, og vi er glade for nu også at bidrage hertil via sejlsporten," siger han videre.

To vindere
SAP donerer 10 euro til World Childhood Foundation for hver registreret netbruger, som støtter hans eller hendes klub på www.sailforchildhood.com. Det skal ses som en opfordring til alle fans af sejlsporten i Europa om at støtte deres klub og nation.

SAILING Champions League vil løbende offentliggøre en "Charity Ranking". Dermed får stævnet både en vinder ef kapsejladsen og en vinder i forma af den klub som genererer det højeste beløb af donationer til World Childhood Foundation.