Dansk Sejlunion13. september 2014 21:51 af Flemming Ø. Pedersen

VM - Sarah Gunni tæt på top-10

God VM-start af Sarah Gunni. Arkivfoto: Mick Anderson

Efter to dages sejladser i Laser Radial-klassen er Sarah Gunni bedste dansker på en 13. plads. Anne-Marie Rindom er nummer 19.

Fredag åbnede Laser-klasserne ISAF VM med to sejladser, der blev fulgt op af yderligere to lørdag. Sarah Gunni er foreløbigt noteret for både en 1. og en 2. plads – foruden et par mere moderater placeringer som 22. og 29.

Samlet rækker det til en placering som nummer 13, og hun er dermed den af danskerne, som har fået det bedste VM-udlæg.

Anne-Marie Rindom har fire stabile placeringer mellem 7 og 17 – det rækker samlet til en placering som nummer 19. Begge er dermed klar til videre sejladser om topplaceringerne, når guldfeltet skydes i gang søndag.

Den tredje dansker i feltet, Sofie Slotsgaard, er placeret som nummer 76, hendes VM fortsætter i sølvfeltet.

Også i Laser Standard er tre danskere til start. Thorbjørn Schierup rundede lørdag af med en flot 7. plads, og med tidligere placeringer som 10-35-15 er han samlet nummer 31 - og klar til guldfeltet.

Christian Rost er nummer 86, og Michael Hansen er nummer 95, samlet tæller Laser Standard-feltet hele 147 både.   

Surferne er igang 
Lørdag tog RS:X hul på VM med to sejladser hos mændene og tre hos kvinder. Der er én dansk deltager i hver af felterne - og begge kom ganske godt fra start. Lærke Buhl-Hansen fik placeringer som 19-6-20 og er samlet nummer 33. Sebastian Fleischer kom i mål som 15 og 25, samlet er han nummer 35.

Både Laser- og RS:X-klasserne sejler igen søndag. Her begynder VM også for 470-klasserne, hvor Danmark har en enkelt båd med – Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen fra Kerteminde Sejlklub. 

49er-klasserne, Finnjolle og Nacra 17 indleder VM mandag.