Dansk Sejlunion18. september 2014 18:58 af Flemming Ø. Pedersen

To sejre og VM-føring i 49erFX - dansk surfplads ved OL

Marie Thusgaard (tv) og Ida Marie Baad. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede torsdag en toppræstation med sejre i begge dagens 49erFX-sejladser. Surferen Sebastian Fleischer sikrede Danmarks tredje nationsplads til OL.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har direkte kurs mod en VM-medalje. Måske tilmed af fineste karat. Torsdag var de på vandet i to sejladser – og vandt dem begge. Den sidste endda med et forspring på over halvandet minut foran nærmeste forfølger.

”Det var svære forhold derude i dag med hård blæst. Jeg synes, vi formår at sejle kapsejlads og orientere os godt på banen, selv om det kræver ekstra fokus at holde båden oprejst,” sagde Marie Thusgaard.

Af de fem hidtidige sejladser har danskerne vundet de tre, derudover har de en 2. og en 5. plads. Forfølgerne er dog ikke langt efter. Alt er stadig helt åbent.

”Vi ligger, hvor vi gerne vil. De næste to dage skal vi sejle i guldfeltet. Det bliver tæt sejlads, men vi satser selvfølgelig på at banke dem alle sammen,” sagde Ida Marie Baad.

Tredje OL-billet
Dansk sejlsport fik torsdag den tredje nationsplads til OL i hus. Det var den 20-årige RS:X-surfer Sebastian Fleischer, som med en samlet 19. plads sikrede billetten til Rio. Danmark er 12.-bedste nation i klassen, hvor 19 nationspladser skulle fordeles.

Fleischer fik en ærgerlig VM-afslutning. I minutterne op til første start torsdag, måtte han kæmpe med at reparere sit sejl, som på land var blevet flænset af en modstanders finne. Uheldene kostede på banen - foruden nogle tabte placeringer i slutstillingen. Undervejs i VM har Fleischer dog med flere top-ti placeringer vist, at han i høj grad er en fremtidens mand for dansk sejlsport.

Stærk dansk VM-afslutning i Laser Radial
I Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom VM af med at besætte 2. pladsen i det afsluttende Medal Race. Som noget ganske usædvanligt i sejlsport foregik sejladsen foran en propfyldt tribune med op mod et par tusinde tilskuere.

”Det var en superfed oplevelse af slutte VM af på den måde. Jeg havde en nervøs start på stævnet og fik nogle dårlige placeringer. At det alligevel slutter med mit bedste VM-resultat nogensinde, er jeg rigtig stolt af. Med en lidt bedre start på VM havde jeg taget en medalje i dag,” sagde Anne-Marie Rindom.

49er holder sig fremme
I 49er-klassen ligger Jonas Warrer og Anders Thomsen på en samlet 3. plads efter tre sejladser torsdag, der resulterede i placeringer som 9, 13 og 3.

I Nacra 17-katamaranen sluttede Line Just og Allan Nørregaard af med at vinde dagens sidste sejlads. Efter fire lidt tungere placeringer forinden var det en kærkommen gevinst, der rykker dem frem på en samlet 18. plads.

Jonas Høgh-Christensen havde en dårlig dag i Finnjollen med placeringer som 20 og 17. Samlet falder han tilbage til en placering som nummer 18.