Dansk Sejlunion21. september 2014 20:47 af Flemming Ø. Pedersen

Jonas Warrer efter VM-sølv - "En kæmpe forløsning"

Nyslåede VM-sølvvindere i 49er - Anders Thomsen og Jonas Warrer. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

35-årige Jonas Warrer vandt søndag karrierens første VM-medalje – efter et drama på målstregen. Ida Marie Baad og Marie Thusgard glade for sølv – trods guldchance.

To danske sølvmedaljer blev resultatet, da de sidste finalesejladser ved OL-klassernes VM søndag blev sejlet i Santander.

Det største drama kom i mændenes 49er, hvor Jonas Warrer og Anders Thomsen var i direkte duel om VM-sølvet med de australske OL-guldvindere Nathan Outteridge og Iain Jensen. Samtidig lurede en portugisisk båd i kulissen – med mulighed for at skubbe danskerne helt ud af medaljerne.

”Det var en sindssyg sejlads, hvor stillingen ændrede sig hele tiden. Vi lå til sølv, vi lå til bronze, og vi lå til ingenting undervejs,” sagde Jonas Warrer.

”Til sidst bliver det en ren photofinish. Vi aner ikke, om vi er før eller efter Outteridge, da vi passerer målstregen. Først da tavlen på dommerbåden kommer op, kan vi se, at det bliver sølv,” supplerede Anders Thomsen (26).

Første VM-medalje
35-årige Jonas Warrer er det danske sejlerlandsholds mest erfarne sejler. Han vandt OL-guld i 2008, men en VM-medalje har han aldrig vundet tidligere.

”Det er en kæmpe forløsning. Jeg har været med til rigtigt mange VM’er. At det endelig lykkedes at tage en VM-medalje er bare rigtigt, rigtigt fedt. Det er dét, vi kæmper for. Det er dét, vi træner for. I dag lykkedes det, selv efter en halvskidt start på stævnet, og det er bare sindssygt fedt,” sagde Jonas Warrer.

Fejl kostede guldet
I kvindernes 49erFX var de danske europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i duel om guldet med brasilianerne Grael og Kunze. Først over stregen ville tage guldet, sølvet var sikret på forhånd.

”Vi kom rigtig godt fra start og fører, indtil vi runder topmærket anden gang. Her begår vi en fejl, fordi vi ikke læser vinden ordentligt. Så smutter brasilianerne forbi og bliver foran. Det koster os guldet,” sagde Marie Thusgaard.

”De første ti minutter efter var vi utroligt skuffede. Men nu er vi rigtigt glade for sølvmedaljen. Vores målsætning ved VM var at tage medalje, og det har vi opnået. En medalje til VM kan vi ikke klage over. Det skal virkelig fejres,” tilføjede Ida Marie Baad.

Det fik således afgørende betydning for udfaldet, at brasilianerne fik annulleret en tyvstart, som de i første omgang blev noteret for under lørdagens sejladser. Havde tyvstarten stået ved magt, var guldet med stor sikkerhed havnet på danske hænder.

Tilfreds sportschef
Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen glæder sig over et succesrigt VM, der foruden de to sølvmedaljer også udløste syv nationspladser til OL i Rio.

”Det realistiske mål var én medalje. Vi fik to, og vi har set mange lovende danske præstationer. Blandt andet med tre danske både i 49erFX’ernes Medal Race. Det kan vi godt være stolte af. Vi har meget at bygge videre på,” sagde Thomas Jacobsen.