Dansk Sejlunion16. september 2014 23:06 af Flemming Ø. Pedersen

Europamestre åbner VM i overbevisende stil

Marie Thusgaard (tv) og Ida Marie Baad på vej op efter en formidabel 49erFX-åbning ved VM.

Med en 1-2-5 serie har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lagt sig helt i front af 49erFX-feltet ved VM. Også de to øvrige danske både er godt med.

De to 49erFX-felter åbnede VM på tilskuerbanen foran strandpromenaden i Santander. Masser af mennesker fulgte med fra tribunerne, og de kunne se de danske europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lagde ud med suveræn sejr i første sejlads.

En lille fejl kostede føringen i anden sejlads, men de kom tilbage og krydsede målstregen som nummer to. Efter lang ventetid kom tredje sejlads i gang - med de to Aarhus-sejlere i mål på en 5. plads. 

Samlet ligger Ida og Marie nummer 1, men med forbehold, da anden halvdel af feltet blot har gennemført to sejladser. 

I det andet felt er de to øvrige danske FX-besætninger.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik en rigtig god start med en 6. og en 3. plads i de to sejladser. Resultatet skal ses i lyset af, at Katja de seneste dage har været hæmmet af en skoldningsulykke i hjemmet.

I samme felt kom Maiken og Anne-Julie Schütt i mål som 7 og 10 i de to sejladser.

Nacra 17 fik én sejlads
De 67 Nacra 17-katamaraner fik taget hul på VM, om end også for deres vedkommende med reduceret program. Den ene gruppe fik to sejladser, den anden gruppe - hvor alle fire danske besætninger er - fik en enkelt sejlads.

Lin Ea Cenholt og Søren Kristensen fik en god start med en 7. plads, mens Allan Nørregaard og Line Just kom i mål som nummer 12, én plads foran Anette Viborg og Martin Hjortlund. Den sidste båd med Anne-Line Lyngsø og Martin Borreskov gennemførte ikke.

Laser Radial - også en enkelt
I Laser Radial blev Anne-Marie Rindom nummer 15, mens Sarah Gunni desværre fik en kostbar tyvstart, der sender hende ned som nummer 38 samlet.

Rindom er nummer 13. Hun var uheldig at ligge helt fremme i en sejlads, der endte med at blive afblæst. 

Mændenes 49ere fik ikke gennemført nogen sejladser tirsdag.

Som omtalt i en separat tekst på sejlsport.dk, fik Jonas Høgh-Christensen en forbløffende god VM-start med en 2. plads i finnjollernes enlige sejlads.

Alt i alt strammer VM-programmet til for de spanske arrangører. Samtlige ti klasser er mere eller mindre bagud - og prognosen for onsdag lover ikke umiddelbart markant bedre sejladsforhold.