Dansk Sejlunion10. august 2014 13:46 af Flemming Ø. Pedersen

Sportschef: Flot af Rindom - stor ros til træneren

Sportschef Thomas Jacobsen. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Laser-klassernes polske træner Piotr Wojewski har løftet teknikken hos de danske Radial-sejlere. Anne-Marie Rindoms sejr i Rio bekræfter udviklingen, siger Thomas Jacobsen

"Det er rigtigt godt gået af Anne-Marie. Og det bekræfter en tendens, vi har set det seneste år, hvor både Rindom og Sarah Gunni er rykket helt ind i verdenseliten."

Det siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen i en kommentar til Anne-Marie Rindoms sejr lørdag ved For-for-OL i Rio. 

"Anne-Marie har udviklet sin teknik, hun sejler klart hurtigere i dag, end da hun var med ved OL i 2012. Jeg vil i høj grad tilskrive vores polske træner Piotr Wojewski æren for hendes udvikling. Sammen med hendes egen indsats, naturligvis," siger han. 

"Piotr har den nødvendige Laser-erfaring, som han formår at overføre til vores sejlere. Vi ser en udvikling også hos andre Laser-sejlere end Rindom og Gunni."

På rette vej
"Laser Radial er en af de klasser, vi satser på frem mod OL. Anne-Maries resultat i Rio bekræfter, at vi er på rette vej - og at det er en klasse, hvor vi har medaljepotentiale, når vi kommer frem til 2016," siger Thomas Jacobsen.

Det danske Sejlerlandshold er allerede nu i gang med at etablere en permanent træningsbase i Rio. Flere containere med joller og udstyr bliver fragtet til OL-byen, så landsholdssejlerne kan komme forbi og træne på OL-vandet i egne både. 

Og der bliver i høj grad brug for at træne lokalt, siger Anne-Marie Rindom i en udtalelse fra stævnet i Rio. 

"Det er virkelig svært at sejle i Rio. Og meget anderledes end i Europa. Så vi bliver nødt til at komme tilbage og træne rigtigt meget," erklærer Rindom, der her og nu kan glæde sig over karrierens hidtil største triumf.

"Sejren er et kæmpe skridt for mig. Det er et godt signal at vise, at jeg kan sejle hurtigt på den olympiske bane," siger hun.