Dansk Sejlunion14. august 2014 18:03 af Flemming Ø. Pedersen

Jonas Høgh-Christensen stiller op ved VM

Jonas Høgh-Christensen. Arkivfoto: OnEdition

Den danske OL-sølvvinder skal hjælpe med at sikre dansk nationsplads i Finnjollen ved OL i Rio – men har ingen planer om at genoptage sin egen karriere.

Jonas Høgh-Christensen har for en kort stund valgt at genoptage sin aktive karriere. Den 33-årige OL-sølvvinder stiller op for Danmark, når VM for alle ti OL-klasser skydes i gang midt i september.

Ved VM bliver halvdelen af alle nationspladser til OL i Rio fordelt, og det er her, den primære forklaring Jonas Høgh-Christensens beslutning skal ses.  

Lysten er der stadig
”Jeg har fået en opfordring fra Dansk Sejlunion til at stille op og forhåbentlig hjælpe med at kvalificere en dansk Finnjolle til OL i Rio. Lige nu passer det godt ind i min kalender, og lysten til at sejle har jeg stadig – derfor har jeg sagt ja til opgaven,” forklarer Jonas Høgh-Christensen og understreger, at der ikke er tale om et egentligt comeback til sporten.

”På nuværende tidspunkt har jeg ingen intentioner om at sejle frem mod OL i 2016. Det vil passe dårligt ind i min hverdag – både personligt og jobmæssigt,” siger han.

Intens træning
Jonas Høgh-Christensen har i denne uge taget hul på et intenst træningsprogram, der indebærer fysisk træning og træning på vandet. Alt sammen i morgen- og aftentimerne uden for arbejdstiden.

”Siden OL har jeg stort set ikke siddet i en sejlbåd, og jeg er bestemt ikke i form til at levere nogen form for topresultat. Med en nationsplads er det lidt noget andet. Forhåbentlig kan jeg også med min erfaring være en støtte for Mads Bendix, der har vist stor fremgang i Finnjollen det seneste år,” siger Jonas Høgh-Christensen.

Stadig den bedste
Det er Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen, der har overtalt Jonas Høgh-Christensen til at stille op ved VM.

”Jonas er med sine kompetencer og sin erfaring så langt foran, at han stadig er vores stærkeste kort i Finnjollen. Jeg er overbevist om, at han relativt hurtigt vil kunne nå op på et godt internationalt niveau,” siger Thomas Jacobsen, der ser Jonas Høgh som et bindeled, indtil næste generation af danske Finnjolle-sejlere er klar til at tage over.   

”Finnjolle-klassen i Danmark er lige nu inde i en lovende udvikling med en række unge talentsejlere, der har skabt et godt udviklingsmiljø. Kan vi sikre en dansk OL-plads i Rio, så vil talenterne få et ekstra incitament i deres daglige træning,” siger Thomas Jacobsen.  

Jonas Høgh holder to ugers ferie i forbindelse med VM. Til daglig er han tilknyttet koncertvirksomheden Live Nation, og han sidder desuden i Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse.