Dansk Sejlunion9. august 2014 22:44 af Flemming Ø. Pedersen

Guld til Rindom i Rio

Foto: Mick Anderson

En 4. plads i Medal Race var nok til samlet sejr for Horsens-sejleren. Den afsluttende sejlads for de ti bedste vendte op og ned på topplaceringerne.

Lørdag aften dansk tid sikrede Anne-Marie Rindom (23) sig karrierens hidtil største triumf, da hun sejlede den samlede 1. plads i hus ved teststævnet på de olympiske baner i Rio.

Det er første gang, at Rindom sejrer ved et internationalt Radial-stævne, der tæller det meste af verdenseliten, bl.a. sølv- og bronzevinderne fra OL i 2012. 

Før lørdagens Medal Race lå danskeren på 3. pladsen - to point efter finske Tenkanen og belgiske Van Acker. 

De forreste kiksede
Imidlertid var det den hollandske OL-sølvvinder Marit Bouwmeester, der var først til at krydse målstregen i finalesejladsen - foran et andet etableret topnavn, britiske Alison Young (nr. 5 ved OL). 

Anne-Marie Rindom kom i mål som nummer fire - og endnu vigtigere, så kiksede både Tenkanen og Van Acker med finaleplaceringer som henholdsvis nummer 8 og 9.

Med dobbelte point på spil blev der rykket godt rundt på topplaceringerne. Alison Young slutter samlet nummer 2, Van Acker som nummer 3 og Tenkanen på 4. pladsen. Og helt i top, Anne-Marie Rindom.

Nervøs før start
"Jeg var nervøs før start, fordi jeg lå nummer 3 og vidste, at jeg havde en chance for at vinde. Jeg forsøgte at holde mig ude at problemer og sejle mit eget ræs - og det lykkedes," sagde en glad Rindom i den officielle presseudtalelse fra stævnet.

Sarah Gunni - den anden danske Radial-sejler ved Rio-stævnet - sluttede som nummer 21 efter en uge præget af modgang.