Dansk Sejlunion29. august 2014 09:51 af Flemming Ø. Pedersen

A.P. Møller Fonden donerer penge til nyt sejlsportscenter

Illustration af det kommende sejlsportscenter i Aarhus.

Med en bevilling på 36 mio. kr. i ryggen er det nye sejlsportscenter i Aarhus rykket et stort skridt nærmere.

I efteråret 2013 offentliggjorde Sailing Aarhus vinderprojektet i en arkitektkonkurrence om opførelse af et nyt, stort sejlsportscenter i Aarhus Lystbådehavn.

Opførelsen af sejlsportscentret er rykket et stort skridt nærmere, efter at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinnie Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at donere 36 mio. kr. til opførelsen af sejlsportscentret.

Rygstød til projektet
“Jeg er utrolig glad for og stolt af den flotte donation fra A.P. Møllers Fond til et sejlsportscenter i Aarhus. Det giver et kæmpemæssigt rygstød til projektet, så vi, i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og ISAF VM i 2018, har sejlsportsrammer i verdensklasse,” siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse fra Sailing Aarhus.

Rådmand for Kultur og Borgersservice Rabih Azad-Ahmad (R) supplerer:

”Det bliver en bygning, der kommer til at binde by og vand sammen, og som for alvor vil blomstre, når Aarhus i 2018 danner ramme om VM for samtlige olympiske bådklasser. Jeg vil derfor gerne takke fonden for den flotte donation, der giver projektet den fortjente medvind.”  

Videre projektproces
Fem projektteams blev i sin tid udpeget til at deltage i arkitektkonkurrencen om centret, og i december blev vinderforslaget udpeget af en enstemmig bedømmelseskomite. Vinderprojektet var udarbejdet af arkitektfirmaet Entasis i samarbejde med Praksis Arkitekter, Henry Jensen A/S og Schønherr A/S.

Arbejdsgruppen bag projektet skal nu i gang med den videre projektproces, der vil omfatte fundraising, projektering og lokalplanudarbejdelse.