Dansk Sejlunion15. juli 2014 10:52 af Flemming Ø. Pedersen

YSWC: Sejlforhold er i "spitzenklasse"

I midten Patrick Döpping - nummer 2 i Laser Radial Men efter første dag ved YSWC. Foto: Jan Christiansen

Nyhedsblog nummer to fra årets Ungdoms-VM, der sejles i Portugal.

Dansk Sejlunions talentudvikler og holdleder ved YSWC Jan Christiansen skriver:

Efter søndagens tyske VM-sejr i fodbold må "spitzenklasse" være det rigtige ord om sejladsforholdene den første dag i YWSC 2014.

Høj sol, 30 graders varme, 10-15 knob vind og flotte azurblå bølger dannede rammerne om dagens sejladser, der  gav gode danske resultater, men også en del udfordringer.

Det er på forhånd svært at præcist at spå om de sportslige muligheder ved et Ungdoms-VM, da mange af konkurrenterne er ukendte for os. Vi kommer dog altid med den forventning, at sejlere, som har trænet ihærdigt, og som i de hjemlige og de nære europæiske sammenhænge klarer sig godt, også vil kunne gøre en god figur ved VM.

Superstart af Döpping
Og sådan var det i dag med Laser Radial Men, hvor Patrick Döpping fra Egå Sejlklub var stærkt sejlende i dagens to sejladser og med to 3. pladser placerer sig på den samlede 2. plads. Patrick sejlede overbevisende på førstedagen med sikker strategi og god bådfart.

Først og fremmest har Patrick lagt så mange træningstimer i Laseren, at alt det grundlæggende er 100 procent på plads. Dertil kommer, at han har nogle solide rutiner omkring konkurrencen, så ingenting kommer bag på ham. 

29eren bøvler lidt
Den danske 29er med Daniel Nyholm og Sebastian Wright-Olsen (Yachtklubben Furesøen) leverer tre rimelige placeringer, som dog ligger udenfor top-10 og lidt under deres egen forventning.

"Vi har mange gode elementer i sejladserne, men det volder os problemer at finde de gode og vigtige spor mod banens landside, og det koster i sidste ende," fortæller Daniel Nyholm og tilføjer:

"Vi har troen på, at vi kan gøre det bedre i morgen (tirsdag, red.), når vi har fået justeret nogle ting i vores beslutningsprocesser på båden. Både vores fart og vores starter er til, at vi kan rykke os fra det, vi viste i dag."

Kæmper flot
De øvrige danske besætninger har kæmpet flot i mandagens sejladser, og de kommer i land med forskellig grader af succes.

Hvor 420 er lettede over, at være midt i feltet og have en god fornemmelse af fart i båden, så fik SL16'eren lagt ud med det forkerte set-up i båden og tilsvarende begrænsede muligheder i sejladserne.

Lasersejleren Pernille Aaberg (Fredericia Sejlklub), som er ret ny i denne bådtype, leverede to fokuserede præstationer, men mangler erfaringen til at være med helt fremme. 

Se resultater fra YSWC - efter dag 1