Dansk Sejlunion13. juli 2014 14:17 af Flemming Ø. Pedersen

Tillykke... Ida og Marie forsvarer EM-guld i suveræn stil

Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Sejre to ud af tre Medal Races satte konkurrenterne eftertrykkeligt på plads. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard genvinder EM-titlen i 49erFX.

EM-guldet i 49erFX forbliver på danske hænder. Søndag genvandt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard den EM-titel, som de første gang hjemførte i Aarhus for et år siden.

Dagens tre Medal Races i Helsinki blev sejlet under krævende forhold med 7-9 s/m vind, og her demonstrerede Ida og Marie endnu en gang deres formidable boathandling, da de i overlegen stil vandt de to sidste af de tre sejladser. 

Forspring blev øget
I første sejlads endte de på en 6. plads og tabte lidt terræn til de førende new zealændere, Maloney og Meech. I de to sidste sejladser var de new zealandske verdensmestre til gengæld helt væk.

I anden sejlads rundede Ida og Marie topmærket som toer - og gled straks efter forbi den førende britiske båd. Med danskernes styrke på læns blev forspringet kun større og større.

Igen i tredje sejlads var Ida og Marie med fremme fra start. De var først ved topmærket. Igen skete det samme - forspringet voksede resten af sejladsen.

Dansk sejr i alle tre Medal Races
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lagde flot ud med sejr i første sejlads. Det bragte dem tæt på bronzemedaljen, men i de næste to sejladser faldt de tilbage. Deres slutplacering er ikke kendt i skrivende stund.

Det samme gælder Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, der lagde ud med en 2. plads i første sejlads.

Samlet set imponerende dag for det danske 49erFX-team med EM-guld og sejre i alle tre Medal Races - tilmed 1-2 i første sejladlads

Opdatering følger senere...